Scroll Top

JOKERIT: TEHOPAKKI GILROY LIITTYY PUOLUSTUKSEEN

IMG_6715

Jokerit ja Matt Gilroy ovat sopineet puolustajan pelaamisesta helsinkiläisseurassa kaudella 2017-18. Amerikkalainen oli viime kaudella KHL:n puolustajien pistepörssin kakkonen.

-Gilroy on luisteluvoimainen ja offensiivinen huippupuolustaja, joka on kuulunut KHL:n parhaimmistoon kolmen viime kauden ajan. Myös hänen kokemuksestaan on meille apua sekä rightin puolen kätisyydestä, joka puolustuksestamme puuttui, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Gilroy, 32, on pelannut kolme viime kautta KHL:ssä ensin Atlant Mytishtshissä ja kaksi viime vuotta Spartak Moskovan riveissä. Kaudella 2016-17 amerikkalaispakki teki 57 ottelussa 7+31=38 pistettä ja oli tehoilla KHL:n puolustajien pistepörssin kakkonen. Kaikkiaan Gilroy on tehnyt sarjassa 22+64=86 pistettä 166 ottelussa. Hänet on valittu kahdesti (2015 ja 2017) KHL:n tähdistöpeliin.

Ennen saapumistaan Venäjälle Gilroy pelasi kuusi kautta NHL:ssä, jossa hän on edustanut New York Rangersia, Tampa Bay Lightningia, Ottawa Senatorsia ja Florida Panthersia. NHL:n kokonaissaldot näyttävät puolustajan kohdalla 225 ottelua sekä 11+37=48 pistettä.

New Yorkin osavaltiosta kotoisin oleva Gilroy pelasi Bostonin yliopistossa ennen siirtymistään ammattilaispelaajaksi. Hän voitti Yhdysvaltain yliopistomestaruuden kauden 2008-09 päätteeksi, minkä lisäksi puolustaja vastaanotti upean kunnianosoituksen saatuaan Yhdysvaltain parhaalle yliopistopelaajalle myönnettävän Hobey Baker -palkinnon.

Gilroy on edustanut urallaan Yhdysvaltoja kertaalleen MM-kisoissa. Hän pelasi Saksassa järjestetyssä turnauksessa keväällä 2010. Saksassa puolustaja puki USA-paidan päälleen myös toissa kaudella pelatussa Deutschland Cupissa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.