Scroll Top

Toni Kohonen kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston ykköseksi

Superpesis Pesäpallo Pesis

Toni Kohonen kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston ykköseksi

Pesispörssin ykköspelaaja Toni Kohonen on saavuttanut 3000 kärkilyönnin rajapyykin miesten Superpesiksessä. Juhlallinen onnistuminen tapahtui vastustamattomalla välilyönnillä, kun Sotkamon Jymy siirtyi toisella jaksolla 2-0-johtoon Kankaanpään Mailaa vastaan kotikentällään Hiukassa. Samassa tilanteessa Kohonen järjesteli kolmostilanteen ja nousi kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston ykköseksi yhdessä Pasi Pirisen kanssa. Saavutukseen tarvittiin 675 ottelua (Pirinen 607).

Heti seuraavassa vuoroparissa Kohonen siirtyi yksin kärkipaikalle. Kotiutuslyönti upposi kolmospuolelle väliin ja Niilo Piiponniemi toi juoksun. Sotkamon Hiukan kotiyleisö palkitsi Kohosen kolminkertaisella eläköön-huudolla ja nousemalla seisomaan suosiotaan osoittaen.

– 24 kautta, niin näitä tulee rikottua. Ihan mukavaa, mutta vielä tarvitaan pari lisää, Kohonen totesi tuoreeltaan.

Sotkamon Jymyä edustava Kiteen Pallo -90:n kasvatti on palkittu vuoden pesäpalloilijana 2001, 2005 ja 2014, vuoden lukkarina ennätykselliset 13 kertaa sekä pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana 2011. Kaikkien aikojen Itä-Länsi-pelaaja on pukenut Idän peliasun ylleen 21 kertaa peräjälkeen miesten arvo-ottelussa, kun seuraavana tilastossa tulevat 16 Itä-Lännen Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti. Arvo-ottelun kentän parhaana Kohonen palkittiin viime vuonna Kouvolassa ja viikonloppuna Imatralla.

Palkintokaappi pullistelee myös SM-mitaleista. Kohonen on voittanut vuonna 1993 alkaneella urallaan miesten Superpesiksessä 10 Suomen mestaruutta, kuusi hopeaa ja yhden pronssin.

Uran toistaiseksi ainoa tilastovoitto osui kohdalle kaudella 2002, kun 4+57 lyötyä ja 29 tuotua siivittivät tehotilaston ykköspaikalle. Kautta aikain tehotilastossa Kohonen (47+741+486=1274) ohitti juuri Simo Eerikäisen ja nousi kakkoseksi edellään vain Sami Joukainen (35+1176+127=1338).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.