HJK Liigacupin finaaliin

HJK kaatoi Helsingin IFK:n jalkapallon liigacupin välierässä maalein 2–0 ja eteni loppuotteluun, jossa vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura, joka kaatoi Tampereella Ilveksen 2–1.

Ottelu sujui punapaitaisen HIFK:n hallinnassa, mutta farmijoukkue Klubi 04:n junioripelaajilla pelannut HJK siirtyi silti johtoon, kun Lassi Järvenpää puski pallon verkkoon 59 minuutin pelin jälkeen.

Maalin jälkeen molempien joukkueiden faneja ryntäsi kentälle, ja ottelu keskeytyi hetkeksi.

Viimeisen puolituntisen HIFK painoi päälle hakien vimmatusti tasoitusmaalia, mutta loukkaantuneen Matias Sauramaan toisella puoliajalla maalin suulla korvannut Tomi Mikkelsson kesti ja varmisti paikan finaalissa.

Viime hetkillä HJK pääsi kaunistelemaan loppulukemia, kun keskikenttäpelaaja Omar Jama laukoi pallon puolesta kentästä tyhjään maaliin, HIFK:n maalivahdin Mika Johanssonin noustua mukaan hyökkäykseen hakemaan tasoitusta.

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu sai kannattajat lämpimiksi, ja fanit tappelivatkin jo ennen ottelun alkua Pitäjänmäen S-marketin edustalla.

Talissa pelattuun otteluun matkalla olleita faneja osallistui tappeluun poliisin arvion mukaan noin 20. Poliisi oli varautunut fanien yhteenottoon, ja tilanne saatiin nopeasti rauhoitettua.

HJK pelasi ottelun kakkosmiehistöllään, sillä edustusjoukkue valmistautuu Veikkausliigan alkuun leireilemällä Espanjan Marbellassa. Joukkue kohtaa maanantaina ruotsalaisen Kalmarin maanantaina kello 16 Suomen aikaa.