Scroll Top

Hannu Manniselle arvostettu Holmenkollen-mitali

Gamblers talvilajit

Yhdistetyn urheilija Hannu Manninen vastaanotti tänään Oslossa Holmenkollen-mitalin urheilu-uransa ansioista. Manninen on kokonaisuudessaan kuudestoista suomalaisurheilija, joka vastaanottaa Norjan korkeimpana huomionosoituksena pidetyn mitalin.

”Holmenkollenmedaljen” on korkein ja arvostetuin palkinto, jonka hiihtourheilija voi Norjassa saada. Palkinnon myöntää Skiforeningen ja sitä on jaettu vuodesta 1895 saakka. Myöntämisperusteissa painoarvoa antavat erityisesti saavutukset Holmenkollenin kilpailuissa. Suomalaisista viimeisin mitalin vastaanottaja on Janne Ahonen (vuonna 2011).

Hannu Manninen, yhdistetyn urheilija ja kuusinkertainen olympiakävijä, on kuudestoista suomalaisurheilija, jolle Holmenkollen-mitali myönnetään. Manninen vastaanotti mitalin sunnuntaina Holmenkollenilla järjestetyssä tilaisuudessa.

– On kyllä erittäin hieno tunne saada tämmöinen tunnustus, se on kuitenkin aika harvinainen. Hieno kunnianosoitus omasta urasta ja menestyksestä Holmenkollenin kisoista. Itsellä taitaa olla kolme voittoa Holmenkollenilta ja toki muitakin hyviä sijoituksia. Holmenkollen on ollut aina mieleinen paikka kilpailla. Holmenkollenilla on aina hieno yleisö ja hieno tunnelma kilpailla, kommentoi Manninen palkinnon vastaanotettuaan.

Aiemmin vain pohjoismaisia lajeja koskenut palkinto voidaan nykyään (vuodesta 2011) myöntää urheilijalle myös ampumahiihdon saavutuksista

Kuvassa Hannu Manninen (vas.) ja Skiforeningenin apulaispääsihteeri Steinar Eidaker.

 

Holmenkollenmedaljen, suomalaisurheilijat:

2018 Hannu Manninen

2011 Janne Ahonen

1998 Harri Kirvesniemi

1989 Marja-Liisa Kirvesniemi

1987 Matti Nykänen

1977 Helena Takalo, Hilkka Kuntola

1974 Juha Mieto

1972 Rauno Miettinen

1971 Marjatta Kajosmaa

1965 Arto Tiainen

1964 Veikko Kankkonen, Eero Mäntyranta

1957 Eero Kolehmainen

1955 Veikko Hakulinen

1952 Heikki Hasu

 

Lähde: Hiihtoliitto

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.