Scroll Top

Salpausselän sunnuntain tapahtumat

Gamblers talvilajit

Salpausselän kisat päättyivät sunnuntaina hiihdon yhdistelmäkisoihin sekä mäkihypyn ja yhdistetyn henkilökohtaiset kisat.

Hiihdossa mentiin tutussa komennossa, sillä Norja nappasi naisissa neloisvoiton ja miehissä peräti viitosvoiton. Naisten kisan voitti jälleen Therese Johaug, Heidi Weng toinen ja Ingvild Östberg kolmas. Miesten kisan voitti Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh toinen ja Hans Christer Holund kolmas.

Yhdistetyssä ei päästy tänään ollenkaan mäkeen liian kovan tuulen takia, mutta kisaamaan päästiin kun käyttöön otettiin perjantain mäen varakisan tulokset. Hiihto-osuudella voitosta taistelivat Akito Watabe, Fabian Riessle ja cupin kokonaiskisaa johtava Eric Frenzel. Kisan voitti Riessle ennen Frenzeliä ja Watabe kolmas. Saksa nappasi kaksoisvoiton.

Viikonlopun kisat päätti mäkihyppy, joka käytiin haastavissa oloissa jonka takia kisa käytiin normaalimäestä suurmäen sijaan. Kisan voitti Michael Hayböck, joka voitti myös perjantaina. Hayböckin hypyt kantoivat 98,5 ja 100 metriä. Kakkoseksi tuli kisan suurin yllättäjä Karl Geiger 96 ja 99,5 metrin hypyillä ja kolmanneksi tuli toinen yllättäjä Taku Takeuchi 96 ja 95,5 metrin hypyillä. Cupin kokonaiskisaa johtava Peter Prevcin kisa meni pieleen ekalla kierroksella 89m hypyllä, mutta toisella tuli 95,5 metriä jonka myötä nousi yhdeksänneksi.

Suomalaisittain parasta antia oli naisten hiihto ja yhdistetty. Naisten yhdistelmäkisassa kolme suomalaista pääsi kymmenen joukkoon, joista paras oli Riitta-Liisa Roponen ollen viides, joka oli myös paras ei-norjalainen. Anne Kyllönen oli 9 ja Krista Pärmäkoski 10.  Miesten hiihdossa paras oli Lari Lehtonen sijalla 15. Yhdistetyssä Ilkka Herola oli hienosti kuudes ja hänen lisäksi Mikke Leinonen pääsi pisteille ollen 30 ja mäkihypyssä suomalaiset eivät päässeet pisteille. Lauri Asikainen oli parhaana 37.

Mäkihypyssä ja yhdistetyssä kausi jatkuu jo huomenna Kuopiossa, josta mäkihyppääjät matkaa Almatylle ja yhdistetyn miehet Val di Fiemmeen. Hiihdossa maailmancup-kausi päättyy Kanadan kiertueeseen, joka käydään 1-12.3.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.