Andersen ja Graabak Val di Fiemmen pariviestin voittoon – Herola ja Hirvonen neljäs

Val di Fiemmessä kisattiin lauantain harvemmin käytävä pariviesti. Mäkiosuudessa molemmat hyppäsivät yhden hypyn HS 134 mäestä ja hiihto-osuudella molemmat hiihtivät hiihdon parisprintin tapaan vuorotellen 1,5 kilometrin lenkkiä viisi kertaa jolloin molemmat hiihtävät 7,5 kilometriä ja yhteensä 15 kilometriä.

Muutama kärkimies jätti kilpailun väliin. Saksalta kova kolmikko Eric Frenzel, Björn Kircheisen ja Johannes Rydzek, Norjalta Magnus Moan ja Magnus Krog ja Japanilta Akito Watabe. Siitä huolimatta kisassa käytiin jännittävä voittotaistelu. Hiihto-osuuden aikana kärkiporukassa oli suurimmillaan seitsemän joukkuetta. Lopulta loppusuoran voittotaistelussa oli mukana viiden joukkuetta. Voiton vei Norja ykkösjoukkue kaksikolla Espen Andersen/Jörgen Graabak. Parin ankkurina ollut Graabak oli vahvin loppusuoralla. Toiseksi tuli yllättäen Tshekki Tomas Portyk/Miroslav Dvorak kaksikolla ja kolmas oli kotiyleisön iloksi Italia Samuel Costa/Alessandro Pittin duo. Mäkiosuuden jälkeen kärjessä ollut Saksan kakkosjoukkue jäi viidenneksi.

Suomen ykkösjoukkue Eero Hirvonen ja Ilkka Herola olivat mäkiosuuden jälkeen kuudentena. Hiihtoladulla kaksikko oli koko ajan kärkiryhmässä mukana voittotaistelussa. Hirvonen yritti karata muilta seitsemännellä kierroksella, mutta ei onnistunut siinä. Ankkurina ollut Herola oli loppuun asti mukana voittotaistelussa, mutta harmittavasti hän jäi neljänneksi jääden voittajasta 2,7 sekuntia. Suomen kakkosjoukkue Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho oli kilpailun kymmenes.

Huomenna ohjelmassa on viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu.