Scroll Top

Saksa ylivoimainen yhdistetyn joukkuekisassa – Suomi viides

lahti2017_2015-06-08_03-12-42

Hiihdon MM-kisoissa kisattiin yhdistetyssä joukkuekisassa. Mäkiosuus oli normaalimäessä (HS 100) ja hiihto-osuus oli 5 km.

Kulta meni kisan suurimmalle ennakkosuosikille Saksalle joukkueella Björn Kircheisen, Fabian Riessle, Eric Frenzel ja Johannes Rydzek. Saksa ratkaisi kilpailun voiton jo mäkiosuudella ollen siellä selkeästi paras päästen hiihto-osuudelle kärjessä yli 40 sekunnin erolla muista. Hiihto-osuudella tilanne ei muuttunut ja saksalaiset pääsivät juhlimaan voittoa. Toiseksi tuli Norja, joka ratkaisi hopean kohtalon hiihto-osuuden toisella osuudella. Sen sijaan pronssista käytiin tiukka kamppailu ankkuriosuudelle asti. Sen lopulta sai Itävalta.

Suomi oli joukkueella Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Leevi Mutru ja Hannu Manninen kilpailun viides. Suomen mahdollisuudet mitaliin meni mäkiosuudella jäätyä Norjasta ja Itävallasta ratkaisevan paljon. Ankkurina hiihto-osuudelle lähtenyt Hannu Manninen nosti joukkueen hetkeksi pronssitaisteluun, mutta ei pystynyt vastamaan Itävallan Paul Gerstgraserin ja Japanin Akito Wataben loppukiriin viimeisessä nousussa. Manninen onnistui loppusuoralla pitämään Italian ja Ranskan takanaan.

Embed from Getty Images

 

Yhdistetyn joukkuekisan tulokset, Lahti

1. Saksa   47,57,3

Björn Kircheisen, Eric Frenzel, Fabian Riessle, Johannes Rydzek

2. Norja   + 41,7

Magnus Moan, Mikko Kokslien, Magnus Krog, Jörgen Graabak

3. Itävalta   + 1,03,7

Bernhard Gruber, Mario Seidl, Philipp Orter, Paul Gerstgraser

4. Japani   + 1,06,0

5. Suomi   + 1,17,7

Leevi Mutru, Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Hannu Manninen

6. Italia   + 1,18,2

7. Ranska   + 1,19,5

8. USA   + 3,27,2

9. Viro   + 3,39,7

10. Venäjä   + 4,52,0

 

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.