Frenzel kauden päätöskisan ja kokonaiscupin voittoon – Hirvonen neljäs ja Herola viides

Yhdistetyn maailmancupkausi huipentui sunnuntaina Schonachissa, Saksassa, jossa käytiin kauden viimeinen henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 106 mäestä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Saksalaiset Eric Frenzel ja Johannes Rydzek ratkoivat päätöskisassa maailmancupin kokonaiskisan voiton. Rydzek pääsi lähtemään hiihto-osuudelle toisena ja Frenzel kahdeksantena 30 sekuntia Rydzekin perässä. Frenzel sai Rydzekin kiinni ja pudotti hänet n. 7 kilometrin kohdalla ja karkasi kilpailun voittoon. Toiseksi tuli Ranskan Francois Braud ja kolmanneksi Japanin Akito Watabe. Rydzek hyytyi lopussa pahasti jääden yhdeksänneksi.

Suomalaisittain kausi päättyi hyvin. Sekä Eero Hirvonen että varsinkin Ilkka Herola tekivät hyvän hiihdon. Hirvonen nousi sijalta 13 neljänneksi ja Herola teki vielä kovemman nousun sijalta 31 viidenneksi. Kisan kolmas suomalainen Leevi Mutru oli 29.

Päätöskisan voiton myötä Eric Frenzel vei maailmancupin kokonaiskisan. Tämä oli Frenzelin viides peräkkäinen kokonaiscupin voitto. Toiseksi tullut Rydzek jäi 125 pisteen päähän ja kolmanneksi tuli Japanin Akito Watabe.

Suomalaisittain kausi meni erittäin hyvin. Ilkka Herola ja Eero Hirvonen sijoittuivat kokonaiscupissa kymmenen joukkoon. Herola oli seitsemäs ja kauden isoimpiin yllättäjiin kuuluva Hirvonen kahdeksas. Heidän lisäksi pisteille pääsivät kauden aikana Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Hannu Manninen ja Matti Herola.