Rydzek johdatti Saksan neloisvoittoon – Hirvonen 9 ja Herola 12

783040

Lahden MM-kisojen toisena kisapäivänä ratkottiin yhdistetyssä ensimmäiset mitalit. Mäkiosuus käytiin HS 100 normaalimäestä ja hiihto-osuus oli 10 km.

Hallitsevana maailmanmestarina kisaan lähtenyt Saksan Johannes Rydzek onnistui uusimaan mestaruutensa. Rydzek otti hiihto-osuuden alkussa kärjessä lähteneen maanmiehensä Eric Frenzelin kiinni ja jätti hänet kolmannen 2,5 kilometrin lenkin alussa. Frenzel otti hopeaa jääden voittajasta 14,9 sekuntia. Pronssi meni Björn Kircheisenille jääden Rydzekistä 30 sekuntia. Saksan huikean kovan panoksen ja neloisvoiton täydensi Fabian Riessle oltua neljäs .

Suomalaisista paras oli Eero Hirvonen ollen yhdeksäs. Hirvonen oli koko hiihto-osuuden ajan isossa porukassa, jotka ratkaisivat pronssimitalistin. Hirvonen ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan saksalaisten kovaan kiriin, jonka tekivät reilun kilometrin ennen maalia. Mäkiosuudella hieman epäonnistunut Ilkka Herola onnistui norjalaisten kanssa nousemaan pronssitaisteluun ennen viimeisen kierroksen alkua, mutta Herolalta oli suurimmat paukut mennyt takaa-ajoon. Herola oli lopulta 12. Kahdesta muusta suomalaisesta Leevi Mutru oli 31 ja Arttu Mäkiaho 38.