Kobe ”Black Mamba” Bryant päätti upean uransa NBA:ssa!

0683999001440434241_filepicker

NBA:n runkosarja tuli päätökseensä viime yönä lähes täydellä kierroksella. Useissa otteluissa ei joukkueilla ollut enää panoksia, mutta kaksi ottelua nousi selvästi ylitse muiden.

 

Toisessa ottelussa Golden State Warriors yritti tehdä historiaa kotihallissaan Memphis Grizzliesiä vastaan, kun voitolla siitä tulisi ensimmäinen joukkue NBA:n historiassa, joka on voittanut uskomattomat 73 ottelua runkosarjan 82 ottelusta. Aiempi lähes mahdottomana pidetty ennätys oli Chicago Bullsin hallussa kaudelta 1995-1996, kun se onnistui voittamaan 72 ottelua. Tuolloin Bullsia tähditti muuan Michael Jordan, josta varmasti JOKAINEN lajin ulkopuolinenkin on kuullut. Nykyisessä Warriorsissa hieman vastaavaan rooliin on astunut Stephen Curry, joka on ollut lähes yhtä dominoiva kentällä, kuin Jordankin aikoinaan. Mielenkiintoinen fakta on myös se, että nykyinen Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr pelasi tuossa kyseisessä Bullsin joukkueessa Jordanin rinnalla, joten hän todella tietää mitä voittaminen on.
Warriorsista näki heti ottelun ensimmäisestä minuutista lähtien, että se oli tullut rikkomaan ennätyksen kotiyleisönsä edessä. Se karkasi nopeaa tahtia 20 pisteen johtoon ja ero pysyi samoissa lähes koko loppupelin ajan. Joukkueen heittopeli oli murhaavaa ja varsinkin Curry oli kolmenpisteen kaaren takaa täysin pysäyttämätön läpi ottelun, tehden ottelussa 46 pistettä ja viimeistellen kolmoset 10/19. Warriors rikkoi siis jälleen yhden uuden ennätyksen ja kyseistä ennätystä tuskin tullaan aivan lähivuosina rikkomaan.

 

Suurin osa katsojista oli varmasti kuitenkin suunnannut katseensa Los Angelesiin, jossa päättyi yksi aikakausi, kun Kobe ”Black Mamba” Bryantin uskomaton 20-vuoden mittainen ura Los Angeles Lakersissa sai arvoisensa päätöksen. Bryant pussitti viimeisessä ottelussaan upeat 60 pistettä ja ratkaisi viimeisillä minuuteilla vielä voitonkin Lakersille illan vastustajasta Utah Jazzista. Tunnelma Staples Centerissä oli käsinkosketeltava alkuseremonioista lähtien ja fanien valtava arvostus Bryantia kohtaan välittyi jopa kotisohvalle. Seremoniat oli todella upeat ja saivat varmasti monien silmät kostumaan, allekirjoittaneen mukaanlukien. On vaikea kuvitella NBA:ta ilman Bryantia, joka on monella tavalla ollut liigan näkyvimpiä persoonia läpi uransa, eikä vähiten 5 mestaruutensa tai 81 pisteen ottelunsa ansiosta. 20 vuotta samassa joukkueessa on jotain aivan poikkeuksellista ja sen päättyminen on suuri sääli, mutta kaikki hyväkin loppuu aikanaan. Päätös uralle oli kuitenkin upein mahdollinen ja se on vähintä mitä hänelle voi toivoa. Legenda isolla Ällällä!

 

Embed from Getty Images

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.