Björgen ja Kläbo takaa-ajojen voittoon Toblachissa – Heikkinen viides

Italian Toblachissa käytiin sunnuntaina hiihdon maailmancupissa takaa-ajokilpailut perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kilpailusta tuli norjalaisten dominointia otettua peräti viitoisvoiton. Voitosta käytiin tiukka loppukiritaistelu Marit Björgenin, Ingvild Östbergin ja Heidi Wengin kesken. Voiton vei lopulta Björgen peitoten toiseksi tulleen Östbergin 0,3 sekunnilla ja kolmanneksi jätetyn Wengin 0,8 sekunnin erolla. Eilisen kisan voittanut Ruotsin Charlotte Kalla jäi kuudenneksi hyydyttyään norjalaisten kovaan vauhtiin.

Kilpailun paras suomalainen oli eilisen tapaan Kerttu Niskanen ollen 11:s jääden Björgenistä 55,6 sekuntia. Niskanen oli koko kisan ajan kärkikuusikon takana olleessa viiden hiihtäjän ryhmässä, jossa taisteli pääsystä kärkikymmenikköön, mutta jäi niukasti ulkopuolelle hävittyään muille kiritaistelussa. Muista suomalaisista Laura Mononen oli 20:s, Riitta-Liisa Roponen 23:s ja Aino-Kaisa Saarinen 24:s.

Myös miesten kilpailun voitto meni Norjaan, kun alkukauden ykköshiihtäjä Johannes Kläbo nappasi jälleen ykkössijan. Kläbo teki viimeisellä kierroksella ratkaisevan irtioton kymmenen hiihtäjän kärkiporukassa johon ei pystynyt kukaan vastaamaan. Toiseksi tuli Venäjän Sergei Ustiugov jääden Kläbosta 1,9 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Kazakstanin Aleksei Poltoranin häviten voittajalle 4,5 sekuntia.

Matti Heikkinen oli koko kisan ajan mukana kärkiporukassa. Heikkinen tuli maaliin lopulta viidenneksi jääden Kläbosta 9,8 sekuntia. Muista suomalaisista Anssi Pentsinen oli 29:s, Ari Luusua 41:s ja Ville Nousiainen keskeytti.

Kausi jatkuu joulutauon jälkeen Lenzerheidessa, Sveitsissä, jossa alkaa Tour de Ski.