Kalla ja Kläbo takaa-ajojen voittoon Rukalla – Iivo Niskanen parhaana suomalaisena kuudes

Hiihdon maailmancupkauden avausviikonloppu Rukalla huipentui sunnuntaina takaa-ajokilpailuihin vapaalla hiihtotavalla. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailussa käytiin voittotaistelu Norjan Marit Björgenin ja Ruotsin Charlotte Kallan kesken. Voiton vei lopulta Kalla, joka pudotti Björgenin pitkällä kirillään viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella. Kärkikaksikon eroksi tuli lopulta 9,7 sekuntia. Kolmanneksi tuli Norjan Ragnhild Haga jääden Kallasta 33,9 sekuntia.

Suomalaisten mahdollisuudet kärkisijoihin takaa-ajossa meni eiliseen epäonnistumiseen. Paras suomalainen oli Laura Mononen ollen 13. Mononen jäi voittaja Kallasta 1,37,9 minuuttia. Muista suomalaisista pisteille pääsi Krista Pärmäkoski ollen 15 ja 19:sta tullut Kerttu Niskanen.

Miesten kisassa käytiin voittotaistelu lähes kymmenen hiihtäjän porukalla, kun ykkösenä lähtenyt Norjan Johannes Kläbo saatiin puolessa välissä kiinni. Lopulta Kläbo vei voiton hurjalla loppukirillään. Norjalainen voitti viikonloppuna kaikki kolme kilpailua. Toiseksi tuli maanmies Martin Johnsrud Sundby häviten Kläbolle vain 0,4 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Venäjän Alexander Bolshunov jääden voittajasta yhden sekunnin.

Eiliseen tapaan paras suomalainen oli Iivo Niskanen ollen kuudes jääden Kläbosta 7,2 sekuntia. Niskanen taisteli viimeisiiin kilometriin asti palkintokorokepaikoista. Muista suomalaisista pisteille pääsi ainoastaan Matti Heikkinen ollen kisan 14. Heikkisen ero voittajaan oli 23,1 sekuntia.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Lillehammerissa, Norjassa.