Saarinen ja Hakola yhdistelmäkisojen Suomen mestareiksi

Vantaan hiihdon SM-kisaviikonloppu päättyi sunnuntaina käytyihin yhdistelmäkilpailuihin.

Naisten kilpailussa käytiin tiukka taistelu mestaruudesta ja mitaleista Aino-Kaisa Saarisen, Riitta-Liisa Roposen, Anne Kyllösen ja Johanna Matintalon kesken. Neljän naisen loppukiritaistelussa voiton ja SM-kullan vei Aino-Kaisa Saarinen päihittäen toiseksi tulleen Johanna Matintalon vain 0,3 sekunnin erolla, kolmanneksi tuli Riitta-Liisa Roponen jääden 0,5 sekuntia ja neljänneksi jätettiin 0,8 sekunnin erolla Anne Kyllönen, joka oli myös eilisen kisan neljäs.

Miehissä mestaruuden vei Ristomatti Hakola, joka voitti perjantaina Antti Ojansivun kanssa parisprintin. Hakola ratkaisi voiton viimeisellä kilometrillä karattuaan viiden hiihtäjän kärkiporukasta. Hopeaa nappasi Matti Heikkinen jäätyään Hakolasta neljä sekuntia ja pronssi meni Perttu Hyväriselle jääden voittajasta 6,7 sekuntia.

Kotimainen hiihtokausi jatkuu ensi viikonloppuna Suomen Cupin kisoilla Vöyrissä.