Riessle voittoon Ramsaussa – Hirvonen hienosti kolmas, Herola yhdeksäs

Itävallan Ramsaussa kisattiin sunnuntaina viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus jouduttiin perumaan ja liian kovan ja vaihtelevien tuuliolojen ja kovan lumisateen takia. Sen takia käyttöön otettiin perjantaina käydystä varakilpailusta. Hiihto-osuus oli totutusti 10 kilometriä.

Tasaisen ja jännittävän kilpailun voiton vei Saksan Fabian Riessle, joka oli eilisen kisan toinen. Saksalainen päihitti loppukiritaistelussa Italian Alessandro Pittinin, Eero Hirvosen ja Norjan Jan Schmidin. Hurjalla hiihdolla toiseksi tullut Pittin hävisi Riesslelle ainoastaan 0,3 sekuntia.

Kolmannen sijan nappasi Hirvonen päihittäen loppusuoralla Schmidin. Hirvonen lähti hiihto-osuudelle kymmenentenä ja oli koko ajan kärkiryhmässä mukana pitäen välillä myös vauhtia. Hirvonen jäi Riesslestä ainoastaan 1,5 sekuntia. Tämä oli Hirvosen kauden kolmas palkintosija. Aiemmat tuli Rukalta, josta hän nappasi toisen ja kolmannen sijan.

Myös muilla suomalaisilla meni hyvin. Hirvosen lisäksi myös Ilkka Herola pääsi kymmennen joukkoon ollen yhdeksäs. Herola teki jälleen kovaa nousua hiihto-osuudella lähdettyään siihen sijalta 26. Muista suomalaisista pisteille pääsi Hannu Manninen ja Arttu Mäkiaho. Lauantaina kauden avauspisteet ottanut Manninen oli kisan 22:s ja Mäkiaho 27:s. Leevi Mutru jäi kisassa sijalle 36.

Kausi jatkuu tammikuun alussa Otepäässä, Virossa.