Nurmi ja Luusua sprinttien Suomen mestareiksi Taivalkoskella

Hiihto- ja talviurheilukausi huipentuu viikonloppuna käytäviin SM-kisoihin Taivalkoskella. Perjantaina ohjelmassa oli sprintit perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kilpailussa saatiin yllätysmestari, kun voiton vei Leena Nurmi päihittäen kokeneemat maajoukkuenaiset. Finaali oli tasainen ja jännittävä, sillä kärkinelikko oli vain 0,30 sekunnin sisällä. Voitto ratkesi loppusuoralla, jossa Nurmi oli vahvin peitoten Krista Pärmäkosken, Aino-Kaisa Saarisen ja Kerttu Niskasen. Hopean nappasi Pärmäkoski jääden Nurmesta vain 0,16 sekuntia. Pronssi meni Saariselle, jonka ero voittajaan oli 0,23 ja karsinnassa nopein ollut Niskanen jätettiin neljänneksi.

Luusua ykkönen miehissä

Miehissä mestaruus meni Ari Luusualle. Hän kävi voittotaistelua kokeneeman Matias Strandvallin kanssa. Luusua ratkaisi homman viimeisessä nousussa mentyään siinä kärkeen ja piti sen loppuun asti. Toiseksi jätetyn Strandvallin ero Luusuaan oli 0,67 sekuntia. Iivo Niskanen jäi voittajasta 2,80 sekuntia ja sai pronssia.