Barcelonalta kaikkien aikojen nousu Mestarien Liigassa – Dortmund murskasi kotona Benfican

Gamblers UCL mestareiden liiga mestarien

Mestarien Liigassa pelattiin keskiviikko-iltana Barcelona-PSG ja Dortmund-Benfica neljännesvälierien toiset osaottelut.

Barcelona joutui lähtemään toiseen osaan haastavasta tilanteesta hävittyään Pariisissa 4-0. Barcelonan tilanne näytti hyvältä toisen puoliajan alussa, kun Lionel Messi teki 5o minuutilla rangaistuspotkusta 3-0 maalin, mutta reilut 12 minuuttia myöhemmin näytti ottelupari ratkeavan PSG:n eduksi Edinson Cavanin tehtyä 3-1 maalin ja sen myötä tärkeän vierasmaalin.

Viimeisillä minuuteilla nähtiin kaikkien aikojen nousu. Ensin Neymar teki vapaapotkusta 4-1 ja vain kolme minuuttia myöhemmin osui pilkusta. Näiden myötä tilanne oli yhteismaalein 5-5 ja jatkoon oli menossa PSG vierasmaalilla, mutta Sergi Roberto teki viimeisestä hyökkäyksestä 6-1 maalin, jonka myötä Barcelona onnistui ihmeessään ja pääsee puolivälieriin yhteismaalein 6-5. Tämä oli historiallinen nousu, sillä yksikään joukkue ei ole aiemmin pystynyt nousemaan Mestarien Liigassa jatkoon hävittyään avausosan 4-0.

Illan toisessa ottelussa kotijoukkue Borussia Dortmund oli tyly isäntä Benficalle. Dortmundin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang tuhlaili avausosassa runsaasti maalipaikkoja, mutta tänään hän oli toisin. Aubameyang teki hattutempun, jolla johdatti joukkueen puolivälieriin. Dortmund voitti ottelun 4-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-1.

Ensi viikolla pelataan viimeiset neljännesvälierät.

Illan otteluiden tulokset

Barcelona – PSG  6-1 (2-0)

3 min 1-0  Luis Suarez

40 min 2-0 Kurzawa, oma maali

50 min 3-0  Messi, rp

62 min 3-1  Cavani

88 min 4-1  Neymar

90+1 min 5-1  Neymar, rp

90+5 min 6-1  Roberto

Barcelona jatkoon yhteismaalein 6-5

Dortmund – Benfica  4-0 (1-0)

4 min 1-0  Aubameyang

59 min 2-0  Pulisic

61 min 3-0  Aubameyang

85 min 4-0  Aubameyang

Dortmund jatkoon yhteismaalein 4-1