Scroll Top

Ampumahiihdon maailmancup: takaa-ajo

Gamblers talvilajit

Tänään kilpaillaan ampumahiihdon maailmancupin osakilpailusta toiseksi viimeinen kilpailu: takaa-ajo.

Kaisa Mäkäräinen kilpaili perjantaina upean kilpailun:  Mäkäräinen pudotti makuulta kaikki taulut ja pystystä tuli vain yksi sakko, joten hiihtovauhti riitti helposti kilpailun voittoon. Eroa Laura Dahlmeieriin syntyi lopulta 14,2 sekuntia, joten lähtökohdat takaa-ajoon eivät voisi olla herkullisemmat.

Darya Domracheva hiihti myös hurjaa vauhtia pikamatkalla. Kahdesta sakkokierroksesta huolimatta Domracheva jäi vain 15,5 sekuntia Mäkäräisestä ja on suomalaisen pahin uhkaaja. Mutta aivan normaalilla tasolla Domrachevan ammunta ei ole. Rytmi on hieman sekaisin, toisin kuin Mäkäräiselle ja Dahlmeierilla joiden tekeminen vaikutti yhdestä sakosta huolimatta stabiililta. Domracheva johtaa Maailmancupia nyt 16 pisteen erolla Mäkäräiseen. Domracheva ei ole koskaan voittanut Maailmancupin kokonaistilastoa, joten halu voittaa on hurja, mutta asettaa myös paineita valko-venäläisen puoleen. Domrachevan on pakko hiihtää tänään Kaisaa kiinni, mikä näkynee väistämättä ampumapenkalla.

Suosikkina takaa-ajoon lähtee myös Tshekin Veronika Vitkova, joka jäi yhdellä sakolla Mäkäräisestä 18,0 sekuntia. Kärkinelikko on niin kova, että on vaikea nähdä, miten kauempaa voitaisiin nousta podiumille. Vitkova on kärkinaisten epävarmin ampuja, eikä hiihtovauhtikaan ollut eilen aivan totutulla tasolla. Viimeisen lenkin Vitkova tulee kuitenkin lujaa, mikäli pystypaikat vain onnistuvat.

Eilen pikamatkalla nähtiin kuitenkin vaikeita olosuhteita tuulen kannalta ja mikäli tänään on samankaltaiset olosuhteet, on hyvin ampumapenkalla suoriutujilla mahdollisuudet. Ennen kaikkea Dorothea Wierer – Karin Oberhofer taitaa ampumisen jalon taidon ja voivat nousta mitalisijoille. Wierer lähtee kilpailuun 32,5 ja Oberhofer 36,2 sekuntia Mäkäräisen perässä.

Takaa-ajossa ammutaan järjestyksessä makuu-makuu-pysty-pysty. Näin ollen ratkaisut nähdään käytännössä aina pystypaikoilla. Tämä nostaa Dahlmeierin osakkeita, joka on ollut tällä kaudella pystypaikalla suorastaan virheetön. Jos homma menee loppukirin varaan, on vastaavasti Dahlmeier heikommilla, joka oli jo eilen aivan puhki viimeisillä metreillä.

Kärkinelikko: Mäkäräinen, Domracheva, Vitkova, Dahlmeier

Mustat hevoset: Oberhofer, Wierer

Khanty-Mansiysk, Naisten takaa-ajo

Lauantai 21.3.2015 kello 15:00

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.