Koukalova ja Fourcade voittoon Nove Meston yhteislähdössä – Mäkäräinen kahdeksas

Nove Mestossa kisattiin sunnuntaina kauden ensimmäiset yhteislähtökilpailut. Naisilla matka oli 12,5 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei kotiyleisön suosikki Gabriela Koukalova. Tshekkiläinen ampui kisassa yhden ohilaukauksen, joka tuli toisesta makuupaikasta. Toiseksi tuli cupin kokonaiskilpailua Saksan Laura Dahlmeier, joka teki viimeisellä kierroksella hurjan nousun kuudennesta sijasta. Saksalainen ampui molemmat sakkonsa ensimmäisestä makuupaikasta. Italian Dorothea Wierer oli kisan kolmas. Kaisa Mäkäräinen oli parhaana suomalaisena kahdeksas kolmella ohilaukauksellaan ja Mari Laukkanen oli viidellä sakollaan 23.

Miesten kilpailussa nähtiin tuttuakin tutumpi voittaja. Alkukauden ylivoimainen ykkönen Martin Fourcade oli jälleen ykkönen yhdellä ohilaukauksella, joka tuli toisesta makuupaikasta. Ranskalaisen takana käytiin tiukka taistelu toisesta sijasta. Toiseksi tuli Simon Schempp jääden Fourcadesta reilut kahdeksan sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Anton Babikov häviten saksalaiselle 1,1 sekuntia. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisilla.

Kausi jatkuu joulutauon jälkeen tammikuun alussa perinteiseen tapaan Oberhofissa, Saksassa.