Dahlmeier ja Fourcade voittivat jälleen Pokljukassa – Mäkäräinen toinen

Ampumahiihdon maailmancupissa kisattiin lauantaina Pokljukassa takaa-ajokilpailuja. Naisten matka oli 10 kilometriä ja miehillä 12,5 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei eiliseen tapaan Laura Dahlmeier. Saksalainen ampui kisan molemmat ohilaukauksensa toisesta makuupaikasta. Dahlmeier ratkaisi voittonsa viimeisessä ampumapaikassa, josta ampui nollat kun taas muut kärkijoukossa tuli ohilaukauksia. Toiseksi tuli hyvällä hiihtovauhdilla Kaisa Mäkäräinen, joka ampui myös kaksi sakkoa, jotka tulivat pystypaikoilta. Kolmannen sijan nappasi yllättäen Eva Puskarcikova. Kilpailun toinen suomalainen Mari Laukkanen nousi pistesijoille ollen kisan 35.

Miesten kilpailun voiton vei jälleen kerran Martin Fourcade, joka voitti myös eilen. Ranskalainen onnistui ampumaan koko kisan puhtaasti. Fourcade on voittanut kauden viidestä ensimmäisestä kilpailusta neljä. Toiseksi tuli Emil Hegle Svendsen, joka jäi voittajasta vain kuusi sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Anton Shipulin jääden norjalaisesta vain 0,2 sekunnin päähän. Kilpailun ainoa suomalainen Olli Hiidensalo jäi sijalle 54.