Dahlmeier kauden ensimmäisen kilpailu voittoon Östersundissa

Gamblers talvilajit

Ampumahiihdon maailmancupkauden ensimmäinen henkilökohtainen kilpailuna oli naisten normaalimatka(15 km) Östersundissa.

Kilpailun voiton vei Laura Dahlmeier. Saksalainen selvisi tuulisessa kelissä kahdella ohilaukauksella. Toiseksi tullut Ranskan Anais Bescond jäi Dahlmeierista vain 15,8 sekuntia yhdellä ohilaukauksellaan, joka tuli viimeisestä ampumapaikasta viimeisellä laukauksella. Kolmas oli kisan ainoa nolla-ampuja ja suurin yllättäjä Valko-Venäjän Darya Yurkevich.

Suomalaisten osalta kilpailu meni huonosti. Kaisa Mäkäräinen jäi seitsemällä ohilaukauksella kisassa sijalle 24. Ohilaukausten lisäksi Mäkäräinen kaatui ensimmäisen väliaikapaikan jälkeisessä alamäessä ensimmäisellä kierroksella. Muut suomalaiset jäivät kauas hyvistä sijoista. Mari Laukkanen ampui peräti kymmenen ohilaukausta jääden sijalle 64. Laura Toivanen oli 81 kahdeksalla sakkominuutilla ja Auli Kiskola 95 yhdeksällä ohilaukauksella.

Naiset kisaavat seuraavan kerran lauantaina jolloin on pikakilpailu. Huomenna on vuorossa miesten normaalimatka (20 km).