Akimova Nove Meston pikakilpailun yllätysvoittoon – Mäkäräinen viides

Nove Mestossa kisattiin perjantai-iltana naisten 7,5 kilometrin pikakilpailu.

Kilpailun voittaja ja koko kärkikolmikko oli todella yllättävä, kun suosikeille tuli sakkoja ampumapaikalla. Voiton vei Tatiana Akimovalle. Venäläinen teki kisassa nolla-ammunnan kuten koko kärkikolmikko. Akimova ei ole aiemmin urallaan päässyt palkintokorokkeelle. Toiseksi tuli myös yllättäjä Anais Chevalier, joka jäi voittajasta vain 4,3 sekuntia ja kolmanneksi tullut Susan Dunklee hävisi ranskalaiselle vain 0,8 sekuntia.

Kaisa Mäkäräinen jatkoi hyvää alkukauttaan ollen kilpailun viides. Mäkäräiselle tuli molemmista ampumapaikoista yksi ohilaukaus ja oli kisassa jälleen nopeimpia hiihtäjiä. Mäkäräinen jäi podiumista reilun 13 sekunnin päähän. Myös Mari Laukkanen pääsi pisteille ollen kisan 25 kolmella sakollaan. Kahdesta muusta suomalaisesta Laura Toivanen oli 76 ja Auli Kiskola 84.

Huomenna ohjelmassa on takaa-ajokilpailut.