Norja sekaviestin ja Ranska pariviestin voittajat ampumahiihtokauden avauskisoissa

Gamblers talvilajit

Ampumahiihdon maailmancup kausi alkoi Östersundissa, Ruotsissa. Alkuillan aikana kisattiin kaksi viestiä sekaviesti ja pariviesti. Sekaviestissä joukkueessa on kaksi naista ja kaksi miestä ja pariviestissä on yksi nainen ja yksi mies.

Sekaviestin voiton vei Norja yli 30 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Saksaan ja kolmannen sijan nappasi Italia ennen Venäjää tiukassa loppukirintaistelussa. Norja tarvitsi kisassa vain kuusi varapatruunaa kuten myös Saksa. Suomi oli kisan 13 joukkueella Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Tuomas Grönman ja Olli Hiidensalo. Suomi saldo ammunnassa oli heikompi 3+14. Laukkaselle tuli yksi ja Mäkäräiselle kaksi sakkoa.

Pariviestin voiton vei kisan suosikki Ranska kaksikko Marie Dorin Habert ja Martin Fourcade. Ranska tarvitsi ainoastaan neljä varapatruunaa kisassa. Toiseksi tuli Itävalta ja kolmanneksi Saksa. Suomen kaksikko Laura Toivanen ja Teemu Huhtala otettiin kierroksella kiinni eivätkä päässeet maaliin. Sijoitukseksi heille tuli 20.

Henkilökohtaisten kisojen osalta kausi alkaa keskiviikkona, jolloin on naisten normaalimatka. Yle ja Eurosport näyttävät koko kauden.