Scroll Top

Mäkäräinen vs. Domratsheva

Kaisa Mäkäräinen on kuudentoista pisteen päässä uransa kolmannesta ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskisan voitosta, kun jäljellä ovat enää lauantain takaa-ajo ja sunnuntain yhteislähtökisa Hanti-Mansijskissa.

Mäkäräinen kiri voittoon perjantain pikakisassa. Nainen oli pikakisan nopein hiihtäjä, ja ammuntakin sujui puhtaasti viimeiseen laukaukseen asti. Toisen ampumapaikan viimeinen laukaus sujahti suomalaiselta ohi.

–  Makuupaikalla oli paljon enemmän tuulta kuin seisomapaikalla, mutta jalkani olivat todella huterat toisen kerran tällä kaudella. Olen kuitenkin iloinen, että olen taas palkintokorokkeella. Jalkani olivat aivan mennyttä MM-kisojen jälkeen. Fysioterapeutti on tehnyt tällä viikolla paljon töitä niiden kanssa. Eilisiltana tuntui vihdoin siltä, että pystyn kisaamaan, Mäkäräinen kertoi Kansainvälisen ampumahiihtoliiton sivuilla.

Maailmancupin pistetaulukossa Domratsheva on vain yhdeksän pistettä edellä suomalaista, mutta kauden kaksi heikointa kisaa pudotetaan pistetilastosta kauden päätteeksi pois. Domratshevan heikoimmat kisat tuovat vähennystä 23 pistettä, Mäkäräisen vain 16, joten todellista eroa kaksikon välillä on 16 pistettä.

Mäkäräiselle ei riitä maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon pelkästään se, että hän pitää Domratshevan takanaan lopuissa kilpailuissa. Valkovenäläisen täytyy hävitä suomalaiselle useampi sija. Maailmancupin osakilpailussa voittaja saa 60 pistettä ja toiseksi tullut 6 pistettä vähemmän. Vaikka Mäkäräinen voittaisi molemmat viikonlopun kilpailut ja Domratsheva olisi toinen, niin 12 pisteen ero ei vielä riitä varmistamaan Kaisa Mäkäräiselle maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton säännöillä Domratsheva on vahvoilla maailmancupin voittajaksi. Mäkäräiselle ei riitä pelkästään täydellinen onnistuminen, vaan Domratshevan täytyy alisuoriutua viimeisissä kilpailuissaan.

Mäkäräisen mahdollisuudet ovat kuitenkin paremmat kuin ennen Hanti-Manjiskin pikakilpailua. Hän lähtee takaa-ajokilpailuun ensimmäisenä ja Domratsheva 14 sekuntia hänen peräänsä. Molemmat heistä ovat kovia hiihtäjiä, joten paremmuus heidän välillään ratkaistaneen ampumapenkalla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.