Saksa voitti naisten ja Ranska miesten viestin Pokljukassa

Gamblers talvilajit

Ampumahiihdon maailmancupin toinen kisaviikonloppu Pokljukassa huipentui sunnuntaina kauden ensimmäisiin viestikilpailuihin.

Naisten viestin voiton vei Saksa joukkueella Vanessa Hinz, Franziska Hildebrand, Maren Hammerschmidt ja Laura Dahlmeier. Saksa käytti kisassa yhdeksän varapatruunaa. Saksa taistelu voitosta tiukasti Ranskan kanssa, joka ratkesi ankkuriosuuden viimeisellä 2 kilometrin hiihtolenkillä Dahlmeierin ja Dorin Habertin kesken. Dahlmeier jätti Dorin Habertin ja Ranskan toiseksi 10,1 sekunnin erolla. Kolmanneksi tuli Ukraina.

Suomi oli joukkueella Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen ja Auli Kiskola kilpailun 13. Suomi oli parhaimmillaan jopa neljäntenä, mutta Laukkasen ottama sakkokierros pystypaikalta vei mahdollisuuden taistella kymmenen joukkoon pääsystä. Suomi käytti kisassa yhdeksän varapatruunaa.

Miesten viestin voiton vei Ranska joukkueella Jean Guillaume Beatrix, Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux ja Martin Fourcade. Koko nelikko onnistui hyvin ja joukkue oli koko kilpailun ajan kärkisijoilla. Fourcade pääsi ankkuriosuudelle kärjessä ja hoiti sen odotetun hyvin eikä päästänyt muita joukkueita lähellekään. Ranska tarvitsi kilpailussa seitsemän varapatruunaa. Toiseksi tuli Venäjä, joka käytti kuusi varapatruuna ja joutuivat yhdelle sakkokierrokselle. Venäjä jäi Ranskasta 15,7 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Saksa, joka käytti peräti 11 varapatruunaa. Kilpailun isoin epäonnistuja oli Norja, joka jäi yhdeksänneksi.

Suomen osalta kilpailun 17 joukkueella Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Sami Orpana ja Teemu Huhtala. Joukkue ei päässyt maaliin, koska voittajajoukkue otti kierroksella kiinni. Suomen aloittajana ollut Tuomas Grönman koki kovia ensimmäisellä kierroksella, kun hänen edessä alamäessä kaatui Valko-Venäjän Sergei Bocharnikov ja myös Grönman kaatui osuttuaan häneen. Vaikka tilanne näytti pahalta niin onneksi pahemmin ei käynyt ja molemmat pystyivät jatkamaan.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Nove Mestossa, Tshekissä.