Koukalovalle kultaa pikakisasta – Suomalaisten kisa pilalle makuupaikalla

logo-biathlon-weltmeisterschaft

Itävallan Hochfilzenissa kisattiin perjantaina MM-kisojen ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu naisten pikakisa.

Kulta meni Tshekin Gabriela Koukalovalle. Tshekkiläinen lähti kilpailuun viimeisten joukossa. Koukalova teki kisassa nolla-ammunnan ja nappasi mestaruuden vain neljän sekunnin erolla Saksan Laura Dahlmeieriin. Pronssi meni Ranskan Anais Chevalierille. Kisan kärkikuusikko ampui puhtaasti.

Suomalaisittain kilpailu meni odotuksiin nähden huonosti. Sekä Kaisa Mäkäräisellä että Mari Laukkasella mahdollisuudet kärkisijoihin meni makuupaikalla. Mäkäräiselle tuli kaksi sakkoa ja Laukkaselle peräti kolme. Mäkäräinen ampui pystystä nollat ja oli lopputuloksissa 12 päästen kohtuullisista asemista sunnuntain takaa-ajoon. Laukkanen ampui vielä pystystä yhden sakon jääden sijalle 57 päästen niukasti takaa-ajoon. Kisan kolmas suomalainen Laura Toivanen jäi neljällä sakolla sijalle 90.

Huomenna ohjelmassa on miesten pikakilpailu.