Scroll Top

LENTOPALLON MM – Tuomas Sammelvuo ja lentopallomaajoukkue tehnyt uskomatonta työtä

98D43BAA-94AF-4088-A570-A7A139290D2B

Suomen lentopallomaajoukkueessa on tehty parin viime vuoden aikana iso nuorennusleikkaus, joten harva uskoi, että joukkue etenee käynnissä olevissa MM-kisoissa alkulohkosta jatkoon eli vähintään 16 parhaan joukkoon. Tähän päälle, kun lisättiin se, että joukkueen monivuotinen ykköshakkuri ja kovista syötöistään tunnettu Olli-Pekka Ojansivu jätti MM-kisat väliin perhesyiden takia näytti joukkueen tilanne entistäkin hankalammalta.

Embed from Getty Images

Onneksi päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ja koko valmennustiimi sekä eritoten joukkue itse ovat kuitenkin koko ajan uskoneet menestykseen ja se onkin näkynyt positiivisina asioina kentällä. Joukkueesta on noussut kisojen aikana esille uusia tuttavuuksia, jotka ovat onnistuneet todella hyvin pelaamaan kovissa paikoissa ja auttaneet joukkuetta juuri niillä ratkaisevilla hetkillä kuten esimerkiksi Sakari Mäkinen Kuubaa vastaan sekä eilisessä  Puerto Rico ottelussa kesken kamppailun kentälle tullut nuori 19 -vuotias Niko Suihkonen.

Embed from Getty Images

Lisäksi oli hienoa nähdä joukkueen taisteluilme varsinkin eilisen ottelun ratkaisevassa viidennessä erässä. Puerto Rico oli nimittäin voittanut kaksi edellistä erää ja noussut ottelussa tasoihin ja saanut käytännössä momentumin itselleen, mutta niin vaan Tuomas Sammelvuon joukot saivat kerättyä joukkueeseen lisää virtaa ja Suomi otti heti viidennen erän alussa johdon itselleen eikä siitä enää luopunut vaan otti tärkeän 3-2 voiton, joka lopulta takasi Suomelle tärkeän jatkopaikan toisissa MM-kisoissa putkeen, joka on todella kova saavutus ottaen huomioon miten iso ja kilpailtu laji lentopallo on maailman mittakaavassa. Edellisissä MM-kisoissa Puolassa 2014 Suomi oli upeasti yhdeksäs ja jos joukkue pääsisi näissä kisoissa edes lähelle tuota sijoitusta pitäisi vuoden valmentaja palkinto antaa ehdottomasti Tuomas Sammelvuolle niin kovan tempun on mies maajoukkueen peräsimessä viime vuosina tehnyt.

Embed from Getty Images

Lisäksi pitää muistaa, että vaikka moni epäili Suomen tason tippuvan, kun totutut Olli Kunnarit ja kumppanit lopettelivat maajoukkueuransa niin nämä MM-kisat ovat näyttäneet, että Suomella on kasvamassa nuoria kovan tason maajoukkuepelaajia lähivuosina lisää, joten sinänsä huolet siitä, että menestystä ei tulisi jatkossa ovat turhia. Vaikka Suomea ei jokaisissa MM-kisoissa nähtäisi niin kyllä Suomi tulee EM-tasolla olemaan vakiovieras myös tulevina vuosina kunhan vain annetaan joukkueelle ja eritoten sen nuorille pelaajille aikaa kehittyä niin palkinto kyllä odottaa viimeistään 3-5 vuoden sisällä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.