Watabe voittoon Schonachissa – Herola nousi hurjalla hiihdolla kuudenneksi

Gamblers talvilajit

Yhdistetyn maailmancupin kauden viimeiset kilpailut käydään viikonloppuna Schonachissa, Saksassa. Lauantaina ohjelmassa oli henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus oli HS 106 normaalimäessä ja hiihto-osuus oli totutusti 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei Akito Watabe. Japanilainen lähti hiihto-osuudelle sijalta 11 ja otti pikku hiljaa kärkeä kiinni. Watabe sai kärkiporukan kiinni puolessa välissä. Watabe ratkaisi voiton viimeisellä kilometrillään ollen kolmikon vahvin. Toiseksi tuli mäkiosuuden vienyt Jarl Magnus Riiber. Norjalaisen ero Watabeen oli 6,3 sekuntia. Itävallan Bernhard Gruber nappasi kolmannen sijan jääden voittajasta 8,5 sekuntia.

Paras suomalainen oli Ilkka Herola, joka teki huiman nousun hiihto-osuudella. Herola lähti ladulle vasta sijalta 27, mutta nousi peräti 21 sijaa ollen lopulta kisan kuudes. Herola ero Watabeen oli 39 sekuntia. Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 17:s, Arttu Mäkiaho 28:s ja Leevi Mutru 34:s.

Huomenna ohjelmassa on kauden viimeinen kilpailu.