Norja joukkuekilpailun voittoon kotiyleisön edessä – Suomi niukasti neljäs

Gamblers talvilajit

Yhdistetyn maailmancupissa kisattiin lauantaina Norjan Lillehammerissa kauden ensimmäinen joukkuekilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 98 normaalimäestä ja hiihto-osuus oli 5 kilometriä.

Kilpailun voiton vei kotiyleisön riemuksi Norja joukkueella Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber ja Jörgen Graabak. Norja johti kisaa jo mäkiosuuden jälkeen Riiberin huiman hypyn ansiosta. Siitä huolimatta Saksa sai kärkijoukkueen kiinni hiihdossa kolmannella osuudella. Lopulta voittotaistelu ratkesi kirikamppailussa, jossa Graabak nujersi Saksan ankkurin Fabian Riesslen. Kolmanneksi tuli Ranska jääden voitosta 21,4 sekuntia.

Suomi oli joukkueella Ilkka Herola, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho ja Eero Hirvonen kilpailun neljäs. Suomi oli mäkiosuuden jälkeen kuudentena, mutta hiihto-osuuden aloittanut Herola otti edellä lähteneet Ranskan, Japanin ja Itävallan kiinni. Ankkuriosuudella Hirvonen kävi tiukan taistelun kolmannesta sijasta Ranskan Jason Lamy Chappuisin ja Japanin Yoshito Wataben kanssa. Loppukirissä kokeneempi Lamy Chappuis päihitti niukasti 0,6 sekunnin erolla Hirvosen jättäen Suomen palkintokorokkeen ulkopuolelle.

Huomenna ohjelmassa on henkilökohtainen kilpailu.