Schmid voittoon Val di Fiemmessä – Hirvonen viides

Italian Val di Fiemmessä oli sunnuntaina ohjelmassa yhdistetyn maailmancupissa viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 135 suurmäestä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei Jan Schmid. Norjalainen lähti hiihto-osuudelle kolmantena. Schmid otti kärjessä lähteneen maamiehensä Jarl Magnus Riiberin kiinni puolessa välissä ja karkasi n. kolme kilometriä ennen maalia eikä takana tulleet haastajat ehtineet ottamaan häntä kiinni.

Schmidin takana käytiin tiukka taistelu seuraavista sijoista. Toiseksi tuli Itävallan Lukas Klapfer jäätyään voittajalle kahdeksan sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Saksan Fabian Riessle jääden Schmidistä 8,3 sekuntia.

Paras suomalainen oli Eero Hirvonen ollen viides jääden voittajasta 8,9 sekuntia. Hirvonen oli loppuun asti mukana taistelemassa palkintokorokesijoista, mutta hän jäi siitä vain 0,6 sekuntia.

Muista suomalaisista pisteille pääsi Arttu Mäkiaho ollen 20:s ja Hannu Manninen oli 28:s. Sen sijaan Ilkka Herola kisa päättyi mäkiosuuteen, kun hänet hylättiin sääntöjen vastaisen hyppypuvun takia.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Chaux-Neuvessa, Ranskassa.