Scroll Top

Veikkausliiga – Honka matkustaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Ensimmäinen ottelu alkoi poikkeuksellisesti jo kello 13:00 ja siinä sarjakärki HJK joutui yllättäen tyytymään kotikentällään 0-0 tasapeliin sarjajumbo PS Kemiä vastaan. Geen ennakossa pureudutaan päivän toiseen otteluun, jossa IFK Mariehamn saa vieraakseen FC Hongan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti ja Honka on ollut keskinäisissä otteluissa niskan päällä. Toukokuun alussa joukkueet pelasivat Espoossa 1-1 tasapelin, mutta heinäkuun alussa Honka haki saarelta maukkaan 2-1 vierasvoiton, joten kotijoukkue Mariehamnilla on revanssinpaikka, koska tämän iltainen ottelu on joukkueiden viimeinen keskinäinen kohtaaminen tämän kauden sarjassa.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

IFK Mariehamn

Kotijoukkue IFK Mariehamn tarvitsee kipeästi pisteitä, koska joukkue on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä eli karsijan paikalla ja eroa viimeisenä olevaan PS Kemiin on vain yksi piste. Kotijoukkueen otteet ovat olleet jo pitkään todella luokattomia niin kotona kuin vieraissa. Joukkue on saalistanut 14 viime pelistä vain kaksi voittoa ja yhteensä seitsemän pistettä. Pientä uskoa joukkueen tekemiseen antaa varmasti se, että joukkue on voittanut kotikentällään kolmesta viime ottelusta kaksi. Toki tänään vastus on todella kovaa luokkaa, sillä Honka ei ole hävinnyt viidestä viime vieraspelistä yhtään.

Mariehamnin suurin murheenkryyni on ollut hyökkäyspelaamisessa, sillä joukkue on tehnyt kuudessa viime pelissä vain kaksi maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pisteitä ei ole tullut tuota enempää.Tänään joukkue tarvitsee ottelussa avausmaalin, jotta itseluottamus joukkueen sisällä kasvaa ja näin ollen sillä on mahdollisuus ottaa voitto ja nousta samalla pois karsijan paikalta. Mikäli joukkue joutuu heti avauspuoliajalla tappiolle, voi se lamaannuttaa joukkueen jo muutenkin ohutta selkärankaa.

FC Honka

Hongan ensimmäinen kausi Veikkausliigassa nousun jälkeen on ollut menestys. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa hienosti neljäntenä ja voittamalla tänään se nousi sarjassa kolmanneksi ohi KuPS:n. Yksi iso tekijä Hongan menestyksessä on ollut tasaisuus, koska joukkue ei ole kärsinyt missään vaiheessa kautta tappioputkia eikä ole hävinnyt edes kahta ottelua putkeen.

Honka on myös yleisölle viihdyttävä joukkue, koska ottelut päättyvät todella harvoin 0-0 lukemiin. Joukkue tykkääkin pelata hyökkäysvoittoista jalkapalloa, josta esimerkkinä se, että Honka on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja (38) heti HJK:n ja KuPS:n jälkeen. Joukkueen maaleista on ison osan tehnyt hyökkääjä Macoumba Kandji yhteensä 13, joka on yli kolmannes joukkueen kaikista maaleista.  

Tänään on jännä nähdä lähteekö espoolaiset puolustamaan edes pikkusen tiiviimmin mitä tähän mennessä on nähty, sillä joukkue on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana vain kahdesti viimeisen 14 ottelun aikana. Toisaalta eihän sillä ole väliä jos omissa soi, kunhan joukkue vain voittaa ja ottaa tärkeät kolme pistettä sarjataulukkoon..           

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.