Suomen 20-vuotiailla miehillä positiivinen aloitus Portugalin turnauksessa

Suomen 20-vuotiailla miehillä positiivinen aloitus Portugalin turnauksessa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pelaa viikonlopun aikana kolme ottelua Portugalissa pidettävässä turnauksessa. Sudenpennut kaatoivat turnauksen avauspäivänä Iso-Britannian 60-79 (30-36). Suomi kohtaa huomenna Valko-Venäjän ja sunnuntaina Portugalin.

Atleettinen Iso-Britannia pysyi kannoilla vielä ensimmäisen puoliajan, kunnes kolmannen neljänneksen loppupuolella suomalaiset repivät eron kaksinumeroiseksi. Päätösneljänneksellä Iso-Britannia pääsi parhaimmillaan vielä kahdeksan pisteen päähän, mutta suomalaiset veivät viimeiset reilu kolme minuuttia 3-10 ja nappasivat voiton nimiinsä.

Suomi vei ottelussa levypallot 39-51 ja onnistui pakottamaan Iso-Britannian useisiin haastettuihin kolmosyrityksiin ja pitkiin kakkosiin, mutta päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan koko kentän pallonpaineessa riitti vielä parannettavaa.

– Harjoittelimme paljon tavallaan perinteisen susipelitavan ulkopuolisia hyökkäysasioita, joita pojat pystyivät toteuttamaan ja teimme paljon helppoja koreja. Jokaisella nuorisomaajoukkueella on erilaisia pelaajia, ja heitä pitää pystyä pistämään sellaiseen paikkaan, että he onnistuvat, Suomen päävalmentaja Lehtonen aloitti.

 

– Nyt kokeilimme muutamaa taktista juttua, joita pelaajat toteuttivat hienosti. Saimme yksittäisistä hyökkäyspeleistä parikymmentä pistettä aikaan ja se on äärimmäisen positiivinen asia.

Suomen ykkösnimi oli parketille palannut sentteri Hannes Pöllä, joka oli aito syömähammas korin alla 13 pisteellä ja 10 levypallolla. Pöllän fyysinen preesens toi Suomen hyökkäykseen syvyyttä ja avasi peliä muille.

– Meillä on tässä ikäluokassa yksi aivan absoluuttista kärkeä oleva iso pelaaja, joten meidän pitää toimittaa palloa hänelle vielä enemmän.

Pöllän lisäksi Suomi onnistui laajalta rintamalta. Pistenikkareihin kuului mm. Lassi Nikkarinen (12/2/5 syöttöä/3 riistoa), Matias Suvanto (12/3) ja Aatu Kivimäki (11/6/3 syöttöä).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.