Scroll Top

Paini – Petra Ollille maailmanmestaruus huikean jännitysnäytelmän jälkeen

Gamblers paini

Suomen painin kirkkain tähti Petra Olli on voittanut maailmanmestaruuden 65 -kilon sarjassa Unkarin Budapestissa käytävissä painin MM-kilpailuissa. Finaalissa Olli voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen Kanadan Danielle Lappagen pistein 6-5. Kultamitali on Petra Ollin uran ensimmäinen aikuisten tasolla, sillä tätä ennen nainen oli voittanut kahdesti EM-kultaa, mutta nyt hän saavutti kauan himoitsemansa maailmanmestaruuden.

Embed from Getty Images

Olli Lähti finaaliin pienenä altavastaajana, koska neljä vuotta vanhempi kanadalainen oli esiintynyt MM-kisojen jokaisessa ottelussa todella vakuuttavasti. Finaali alkoi todella tunnustellen, mutta tämän jälkeen Lappage otti ohjat itselleen ja siirtyi nopeasti 3-0 johtoon. Tämä ei kuitenkaan lappajärveläistä hätkäyttänyt vaan Olli kavensi omalla bravuurillaan eli puikkausella kainalon alle, jolla suomalainen sai kaksi pistettä ja kavensi ottelun 3-2.

Toisen jakson alussa Ollin vastustajaa ensiksi huomautettiin ja tämän jälkeen varoitettiin, josta Ollille tuomittiin tärkeä tasoittava piste. Tämän jälkeen Olli otti ottelun haltuunsa ja teki tärkeän ja tutun liikkeensä uudestaan, josta hän sai kaksi tärkeää pistettä ja näin Olli siirtyi ottelussa 5-3 johtoon. Aivan ottelun lopusssa tai käytännössä viimeisillä sekunneilla kanadalainen sai vielä kahden pisteen suorituksen ja tuli tasoihin 5-5, mutta sillä ei ollut käytännössä väliä, koska tasatilanteessa ottelun voittaa se kummalle ei ole varoitusta, koska molemmilla oli yhtä korkeat suorituspisteet.

Embed from Getty Images

Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi vaan alkoi kaikkien aikojen draama, kun Ollin valmentaja Ahto Raaska painoi vahingossa haastonappia Lappagen tasoittavan kahden pisteen suorituksen jälkeen. Virheellisestä haastosta kanadalaiselle olisi tuomittu maailmanmestaruuteen vaadittava yksi piste. Onneksi urheilullisuus ratkaisi voiton eikä tilannetta viety videolle.

Tämän jälkeen kanadalaiset  puolestaan haastoivat, koska luulivat Lappagen tasoittavan suorituksen olleen kahden pisteen sijaan neljän pisteen arvoinen vaikka näin ei tietenkään ollut. Lopulta Olli sai vielä kanadalaisten virheellisestä haastosta kuudennen pisteen ja voitti näin ollen ottelun upeasti 6-5 ja samalla maailmanmestaruus matkasi Pohjanmaalle.

Petra Ollin mestaruus on todella suurta herkkua suomalaiselle painille, sillä edellisestä maailmanmestaruudesta on jo yli 20 vuotta, sillä edellsen kultamitalin paini Marko Yli-Hannuksela vuonna 1997.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.