Scroll Top

Jääkiekko – Kai Suikkanen siirtyy päävalmentajaksi Italiaan

Tiistaina kuultiin yllättävä uutinen, kun italialaisseura HC Bolzano tiedotti, että seuran uusi päävalmentaja on Kai Suikkanen. Hän korvaa potkut saaneen kanadalaisvalmentaja Pat Curcion.

Pohjoisitaliasta oleva Bolzano pelaa Itävallan pääsarjassa eli EBEL:ssä. Siinä on Bolzanon lisäksi mukana joukkueita Tshekistä, Unkarista ja Kroatiasta.

Suikkanen joutuu uudessa seurassa kovaan paikkaan, koska Bolzanon alkukausi ei ole ollut kovinkaan kummoinen. Joukkue on voittanut 23 ottelustaan vain seitsemän ja on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä.

Embed from Getty Images

58 -vuotias Suikkanen valmensi viime kaudella Oulun Kärppiä, josta mies sai potkut kauden päätteeksi. Hän on urallaan valmentanut myös Pelicansin ja TPS, josta meriittinä on kaksi finaalipaikkaa ja yksi Suomen mestaruus. Kaudella 2010-2011 mies valmensi KHL:ssä, kun hän toimi Lokomotiv Jaroslavlin päävalmentajana. Seura kuitenkin erotti Suikkasen kesken kauden.

Tänä syksynä Suikkanen on toiminut tv-kommentaattorin tehtävissä Viasatilla sekä Ylellä Helsingin EHT-turnauksessa.

HC Bolzanossa on suomalaisuutta entuudestaan, kun joukkueen riveissä pelaa SM-liigasta tuttu hyökkääjä Matias Sointu. Hön liittyi joukkueeseen pari viikkoa sitten.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.