Scroll Top

Lauri Markkasen paluu kotiyleisön eteen oli onnistunut: Voittokori katkaisi Bullsin tappiokierteen

gettyimages-881369932-612x612

Koripalloliiga NBA:ssa Chicago Bulls onnistui kukistamaan läntisen konferenssin kärkijoukkueen Oklahoma City Thunderin lukemin 114-112. Lauri Markkasen edustama Chicago katkaisi voitollaan seitsemän ottelun tappioputkensa. Markkanen heitti ottelun voittokorin noin viisi sekuntia ennen loppusummeria.

Embed from Getty Images

Bulls oli kamppailussa kuskin paikalla taukoon saakka. Avauspuoliskoon joukkue tykitti 70 pistettä, jollaiseen suoritukseen se on yltänyt viimeksi yli seitsemän vuotta sitten.

Markkasen virhetiliä koristi aikaisessa vaiheessa jo neljä virhettä, joten suomalainen joutui istumaan vaihtopenkin puolella lähes koko kolmannen neljänneksen. Tuona aikana Oklahoma nappasi otteen pelistä ja oli parhaimmillaan jo kymmenen pisteen karkumatkalla.

Loppusekuntien taistoksi edennyt peli ratkesi vain 4,9 sekuntia ennen päätöstä Markkasen taidokkaan viimeistelyn ansiosta. Suomalaistähti pyörähti kaaren tuntumassa, ajoi korille, ja nosti pallon korirenkaan läpi. Toisessa päässä supertähti Paul George ei onnistunut enää upottamaan voittoheittoa.

Embed from Getty Images

Markkanen oli paikoissaan tehokas, sillä hän säkitti 12:sta pelitilanneheitostaan kahdeksan. Lopulliseksi tilastoriviksi muodostui 24 pistettä, 7 levypalloa, 2 syöttöä, 3 riistoa ja yksi heiton torjunta. Markkasen käsi oli kuumana myös kaaren takaa neljällä onnistuneella kolmosella.

– Lauri ei ole se, joka ajattelee että hänen täytyy ottaa voittoheitto. Hän on se, joka tuntee pystyvänsä tekemään voittavan suorituksen, on se sitten mikä tahansa, ylisti Bullsin päävalmentaja Jim Boylen.

Markkaselle ottelu oli vasta kauden kolmas, sillä hän oli alkukauden sivussa kyynärpäävamman vuoksi. Kaksi ensimmäistä peliä oli vieraskentillä, joten paluun kotiyleisön eteen ”The Markksman” pääsi tekemään vasta nyt.

Tulitukea suomalaisen takana antoi Zach LaVine 25 pisteellä. Oklahoman riveissä tehokkaana hääri Russell Westbrook tilatoiden tripla-tuplan (24/17/13).

Voitto oli Bullsille kauden kuudes. Seuraavaa joukkue metsästää heti ensi yönä Suomen aikaa klo 03:00, jolloin Boston Celtics saapuu vieraaksi United Centerin uumeniin.

Markkasen voittoheiton näet alta tai tästä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.