Scroll Top

Superpesis ennakko – Imatra kohtaa kotonaan Oulun

Superpesiksessä pelataan tänään kuuden ottelun kierros, mitään kärkipään otteluita ei ole illan kierroksella luvassa. Gee pureutuu ennakossaan upean kauden pelanneen sarjanousija Imatran ja yllättäen sarjan viimeisenä majailevan Oulun kohtaamiseen. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen ja silloin Imatra haki Oulusta hienon vierasvoiton jaksoin 1-0.

Ennakkoasetelmat

Imatra

Imatra lähtee tämän illan otteluun loistavista asemista, koska joukkueelle on alla viiden ottelun voittoputki. Viime viikolla joukkue pelasi kolme ottelua ottaen jokaisesta voiton ja kaikki pelit olivat vielä niin sanottuja päävastustajia vastaan. Sunnuntaina joukkue haki hienon vierasvoiton Hyvinkäältä vaikka se oli ottelussa useita kertoja todella tukalassa tilanteessa. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla seitsemän ja mikäli joukkue pystyy sijoituksen pitämään irtoaa sillä paikka yläloppusarjaan ja samalla Imatra säilyttäisi paikan superissa myös ensi kaudeksi.

Imatra on pystynyt pelaamaan viime viikot laadukasta sisä sekä ulkopeliä. Varsinkin parantunut ulkopeli on ollut isossa roolissa, että voittoja on viime viikkoina tullut. Sunnuntaina joukkueen ulkopeli sakkasi voitosta huolimatta ja Imatra laski yhteensä 14 juoksua. Tosin osasyynä oli varmasti Hyvinkään avara kenttä, mutta siitä huolimatta samaan ei ole varaa tänään Oulua vastaan.

Sisäpelissä joukkue on voinut luottaa jokeri Lauri Rönkköön, joka on lyöjätilastossa jo kolmantena. Rönkkö on lyönyt kauden aikana hurjat 4+62 juoksua ja sunnuntaina Hyvinkäällä mies löi jälleen 6 juoksua. Voittoputken aikana Rönkkö on lyönyt viiteen otteluun 2 kunnaria ja 19 tavallista, joten ei ole vaikea arvata kuka on ollut Imatran sisäpelin arkkitehti. Pelinjohtaja Petri Tuuva on ottanut monessa ottelussa tulikuuman Rönkön lyöntivuorolla, jopa kahta miestä kotiin.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

 

Oulu

Oulun viime kausi oli menestys ja joukkue oli runkosarjassa hienosti viides. Tämä kausi puolestaan on ollut kaikkea muuta kuin juhlaa ja joukkue on tällä hetkellä sarjan viimeisenä.  Joukkue on ottanut vain kaksi kolmeen pisteen voittoa ja muutenkin voittoja on tullut kauden aikana vain viisi. Suurin syy joukkueen heikkoon menestykseen löytyy ulkopelistä, koska joukkue on päästänyt sarjassa selvästi eniten juoksuja. Oulu on Kempeleen ohella ainoa joukkue, joka on laskenut kauden aikana yli 200 juoksua. Oulun vire on myös vastustaja Imatraa heikompi ja se on ottanut kahdeksasta viime ottelusta vain kaksi voittoa.

Vaikka kausi on ollut joukkueelta todella heikko niin karsijan paikalle matkaa on vain yksi piste ja suoraan säilymiseen eroa on vain kaksi pistettä, joten kaikki on joukkueella vielä omissa käsissä varsinkin, kun tällä kaudella pelataan ylä ja alaloppusarja. Joukkue pääsee pelaamaan päävastustajia vastaan vielä useasti, joten sarjapaikan ratkaisu saattaa venyä aivan päätöskierroksille asti.

Sisäpelissä löytyy joukkueen vahvuudet ja se on tehnyt, jopa vastustaja Imatraa enemmän juoksuja. Ykkös lyöjänä on toiminut Marko Pelkonen, joka on lyönyt kauden aikana juoksut 3+39.. Etenijä puolella tasaisesti juoksuja ovat tuoneet Tapani Piri sekä Antti Korhonen.. Piri on etenijätilastossa, jopa kymmnen parhaan joukossa jaetulla sijalla kahdeksan.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

Arvio

Todella tasainen ja tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Mikäli kotijoukkue Imatra pystyy ottamaan kolmen pisteen voiton illan ottelusta, on sen sarjapaikka ensi kaudeksi hyvin lähellä. Oulu puolestaan tarvitsee pisteitä, jotta se nousisi pois suoran putoajan paikalta. Molemmilla joukkueillá on ainakin motivaatio kunnossa, mutta kotijoukkueen itseluottamus on oululaisia varmasti parempi. Imatra tuskin jää ilman pisteitä, joten Gee veikkaa kotijoukkueelle, joko kahden tai kolmen pisteen voittoa. Kun katsoo kauden tilastoja niin supervuoro voi olla hyvin lähellä illan ottelussa, koska kumpikaan joukkue ei ole juuri kolmen pisteen voittoja napannut.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.