Scroll Top

Superpesis – Sarjanousija Imatra kohtaa vieraissa Kankaanpään Mailan

 

Ottelunlähtökohdat

Kankaanpää

Kankaanpää on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän ja eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on vain kaksi pistettä, mutta toisaalta eroa putoamiseen on vain 3 pistettä. Joukkue on voittanut kauden aikana seitsemän kertaa, mutta vain yksi voitoista on kolmen pisteen voitto ja muut kahden. Viime viikkoina joukkueen pelaaminen on ollut vaikeaa ja kuudesta viime pelistä on vain yksi voitto.

Tällä viikolla joukkue on pelannut kahdesti. Viikko alkoi hienosti tiistaina, kun joukkue otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton, kun se voitti kotonaan Kiteen. Torstaina vastus koveni todella, kun joukkue matkusti Sotkamon vieraaksi. Vielä ei joukkueen rahkeet riittäneet Sotkamon haastamiseen ja tappio tuli tylyin 2-0 lukemin. Varsinkin toisen jakson 13-2 tappio jätti todella tylyn maan joukkueen suuhun Imatra pelin alla.

Tämän viikon joukkueen parhaita on ollut kokenut Jouni Itävalo. joka oli varsinkin tiistain Kitee voitossa todella isossa roolissa. Myös täksi kaudeksi hankitulta lyöjäjokeri Sami Joukaiselta odotetaan juoksuja ja mies osui jo torstain Sotkamo ottelussa.

 

Imatra

Sarjan nousijajoukkue Imatra aloitti kauden todella hyvin ja voittoja tuli. Voitoista huolimatta Imatralla oli sama ongelma kuin Kankaanpäällä eli voitot tuppasivat olemaan pelkästään kahden pisteen voittoja. Kesäkuussa joukkueen kurssi muuttui ja joukkueelle tuli pitkä kuuden tappion putki, joka päättyi viime torstaina kotipelissä Raahea vastaan, josta irtosi niukka 2-1 voitto. Joukkue on silti sarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkueen ulkopeli on ollut lähes koko kauden todella heikkoa varsinkin alkukaudesta joukkue päästi pelistä toiseen yli 10 juoksua.

Onneksi ruosteisen ulkopelin ohella sisäpeli oli lähes sarjan kärkeä, joten kotiyleisö ei joutunut pettymään Joukkueessa useamman vuoden pelannut lyöjäjokeri Lauri Rönkkö on pelannut huikean kauden ja lyönyt  jo 2 kunnaria ja 46 tavallista ja on sillä lyöjätilaston neljäntenä. Rönkön ohella lyöjä puolella on onnistunut lukkari Ville Liukku, mutta Imatran lyöntipuoli lepää pitkälti Rönkön varassa.

Ulkopelin ohella Juuso Lattu on onnistunut myös sisällä ja tuonut joukkueesta eniten juoksuja yhteensä 26, mutta Miikka Matikka on tuonut vain juoksun vähemmän eli 25. Myös Lauri Kaartokallio on tuonut hyvin juoksuja varsinkin alkukaudesta, joten joukkueen etenijä potentiaali on todella laaja eikä lepää pelkästään  muutaman pelaajan varassa.

Imatralle olisi tärkeä ottaa voitto nimenomaan tästä ottelusta. Mikäli joukkue pystyy ottamaan kolmen pisteen voiton nousee se samalla vastustaja Kankaanpään ohi ja olisi sarjassa sijoilla 9-11.

 

Arvio

Tiukka ja tasainen peli luvassa, johon kotijoukkue Kankaanpää lähtee suosikkina. Imatra päätti pitkän tappioputkensa torstaina, joten joukkueen itseluottamus on nousussa. Ennakkoon, kun miettii niin ei olisi suuri ihme jos voittajaa haettaisiin avausottelun tapaan superista. Vielä kun katsoo joukkueiden viime aikaisia otteita niin superi on hyvin todennäköinen eli molemmille olisi pisteitä luvassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.