Scroll Top

Haastattelussa Helsinki Fight Event -tapahtuman pääpromoottori!

IMG_6766

Helsingin ravintola Apollossa järjestetään tulevana lauantaina Fight Event Helsinki Vol.1. Tapahtuman järjestää Fight Promotions Finland, jonka priimusmoottori on Petteri Avilia. Gee haastatteli Petterin ja kyseli muutaman kysymyksen! Muistakaa, että tapahtuma alkaa kello 18.00 ja kestää aina kello 23.00 asti. Ovet Apolloon aukeaa kello 17.00.

Petteri Avilia

Mutta pikemmittä puheitta Petterin haastatteluun!

– Helsinki Fight Event Vol. 1 on järjestysnumerossaan piikkipaikalla eli vuorossa on ensimmäinen tapahtuma. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia/haaveita tapahtumalla on?

Tämä on Helsingissä järjestämistä tapahtumistamme tosiaan ensimmmäinen, olemme Turussa muutaman vastaavan tapahtuman hyvällä menestyksellä järjestäneet ja tiesimme, että Helsinki on vailla tämän tyyppistä tapahtumaa joka järjestetään ”lähellä ihmistä” eli keskustassa ravintolatapahtumana, mutta kuitenkin ammattimaisella otteella. 2018 helmikuulle on alustavasti sovittu jatkoa ja mikäli kamppailukansa tapahtuman avosylein vastaan ottaa niin 2-3 tapahtumaa toivomme vuosittain voivamme järjestää!

– Illassa on nähtävissä koviakin nimiä. Kauan tapahtumaa on suunniteltu ja millainen organisaatio tapahtuman taustalla on?

Iltaa on suunniteltu jo keväästä asti, ja idea itsessään on ollut jo pari vuotta takaraivossa. Nyt palaset ovat viimein loksahtaneet kohdalleen ja thainyrkkeilyn sm-kisatkin saatu juuri pois alta ja useampi tuore Suomen mestari nähdään tapahtumassamme mikä kertoo siitä, että matchmaking on tehty hienosti ennakoiden tulevaisuuden lupaukset!

Kuvassa: Bushuev Yaroslav
Kuva: Fight Promotion Finland

 

Lähdettiin leikkimielisesti ajatuksella ”Pääkaupunkiseutu vastaan muu maailma”, joka tulee vanhasta stadilaisvitsistä, että ”kehä kolmosen ulkopuolella ei olisi elämää”. Eli hyvässä hengessä lähdettiin kasaamaan ottelukortteja niin, että joka otteluparissa olisi ainakin toinen pääkaupunkiseudun ottelija, ja näin se myös onnistuikin. Syvällisempää syytä tälle ratkaisulle ei ollut, vaan haluttiin hauska ”twisti” vaan luoda tällä tavalla illalle!

 

Vastustajat tulevat tosiaan muualta Suomesta, Ruotsista, Valkovenäjältä ja Espanjasta.

 

Ja mikä tärkeintä: yksikään ottelu ei ole ”rakennettu helpoksi” eli olemme oikeasti nähneet vaivaa luodaksemme tasaiset otteluparit, sillä me emme näe otteluita ”helsinkiläisittäin” tai ”suomalaisittain”, vaan universaalin kamppailu-urheilun silmin. Tasaväkiset otteluparit ovat rahansa arvoista viihdettä maksavalle yleisölle ja siitä ei tingitä!

– Tapahtuma liittyy ”Kovat tyypit eivät kiusaa” -hankkeeseen. Kertoisitko tästä vähän koska eikö kyseessä ole ihan valtakunnallinen hanke vai ihan teidän oma?

Emme suoranaisesti liity Kovat tyypit eivät kiusaa -hankkeeseen muulla tavoin kuin vahvasti ajatusta kannattamalla! Hanke on ei-voittoa tavoitteleva ja ajatukseltaan puhdas, jota voi hyvin mielin tukea. Me olemme kansainvälinen urheilutapahtuma jonne syrjintä, kiusaaminen ja rasismi eivät ole tervetulleita. Haluamme tukea tervettä urheiluhenkeä joka ei tuomitse tai syrji ketään, vaan kaikki lähtevät samalta viivalta. Urheilu rakentaa siltoja ihmisten väliin, syrjintä ja kiusaaminen polttavat niitä siltoja.

Kuvassa: Riikka Järvenpää
Kuva: Fight Promotions Finland

Tapahtuman taustalla on Fight Promotions Finland niminen yhdistys, pääpromoottorina Petteri Avilia ja matchmaking:sta menestyksellä vastannut Jan Salminen.

 

Hyvänä tukena ja neuvonantajana on toiminut Porvoon Thaiboxing Club:n lajilegenda Mika Pietilä, jonka kautta myös kehäratkaisu haastavaan tilaan löytyi. Kaikki meistä tekevät tätä rakkaudesta lajiin ja ensisijaisena toiveena edistää marginaalilajien näkyvyyttä sekä tunnettavuutta ihmisten keskuudessa.

– Tapahtumapaikkana on ravintolamiljöö. Paljon paikalle mahtuu katsojia ja näkeekö jokainen silmäpari kehän?

Apollo Live Club tosiaan toimii ottelumiljöönä ja VIP pöydät sekä ring side paikat ovat aina varmin tapa nähdä esteettömästi kehään, mutta myös hyvissä ajoin paikalle tuleminen on erinomainen tapa varmistaa näkyvyys. Emme tule rahan ahneuksissamme ottamaan sisälle asenteella ”talo täyteen, näkee tai ei” vaan kun otteluiden seuraaminen ei olisi enää mahdollista niin lyömme stopin lipunmyynnille. Kehä on myös korotettu tanssilattiasta näkyvyyden parantamiseksi!

Kehätytöt

– Millainen paikka ravintola on järjestää otteluita?

Kamppailulajeille vihkiytymättömälle katsojalle ravintolaotteluilta on mitä parhain tapa aloittaa tutustuminen lajeihin sillä tunnelma on jäähallia tiiviimpi ja käsinkosketeltava, katsoja on paljon lähempänä ottelukehää kuin isolla areenalla.

– Jokainen ottelu on itse ottelijalle illan pääottelu ja on epäreilua jakaa otteluita eriarvoon, mutta onko joku ottelu ylitse muiden?

Vaikka yhtäkään huonoa otteluparia emme ole kelpuuttaneet ottelukortille niin on selvää että jokaisella otteluillalla pitää olla pääottelu ja tällä kerralla se on äärimmäisen kovatasoinen ottelu joka käydään kahden hyvin kokeneen ottelijan välillä, kannattaa tutustua tarkemmin ottelukorttiin sekä pääotteluun facebook sivuillamme https://www.facebook.com/events/1705621796118836/?fref=ts

Kuvassa: Deo Phetsangkhat
Kuva: Fight Promotion Finland

Vaikka kyseessä on niinkutsuttu ravintolaotteluilta, niin otteluiden tasosta ei ole tingitty. Tätä iltaa ei kamppailu-urheilun ystävän kannata jättää välistä!

 

Suuri kiitos Petteri haastattelusta ja nähdään kaikki lauantaina, Gee on paikanpäällä hengessä mukana!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.