Tennis Grand Slam-turnaus: Ranskan avoimet 2016

Huomenna sunnuntaina polkaistaan käyntiin vuoden toinen Grand Slam-turnaus. Ranskassa pelattavassa turnauksessa haetaan massakenttien kuningasta vuosimallia 2016. Asetelmat turnaukseen ovat erittäin herkulliset, siitäkin huolimatta että turnauksen alla saatiin ikäviä uutisia kun Roger Federer vetäytyi kisasta selkävaivojensa takia. On merkille pantavaa että tämä on ainoa Grand Slam- turnaus jonka Roger Federer on missannut 2000-luvulla !

Ennakkosuosikit turnaukseen on helppo nimetä. Maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic on luonnollisesti yksi näistä. Kahtena aikasempana vuotena Djokovic oli turnaukseen lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, tänä vuonna tilanne ei ole kuitenkaan sama. Nostan Andy Murrayn yhtä vahvaksi ennakkosuosikiksi serbialaisen ohella. Siinä missä Djokovicin otteissa on viime viikkoina paistanut hieman väsymys ja epävarmuus, on Murray puolestaan pelannut mukavan nousujohteisesti.

Andy Murray voitti Rooman Masters- turnauksen juuri Roland Garrosin alla. Finaalissa kaatui juuri Djokovic tyylipuhtaasti 2-0, Murray lähteekin varmasti täynnä itseluottamusta Ranskaan.

Uransa kymmenettä Roland Garrosin voittoa jahtaavaa Rafael Nadalia ei sovi myöskään unohtaa puhuttaessa potentiaalisista voittajista. Miehen itseluottamus ja pelitaso on silminnähden paljon korkeammalla kuin viime vuonna. Nadalin kämmenestä on myös alkanut löytyä taas potkua espanjalaisen parhaimpien päivien malliin. Nadalin massakevät onkin sujunut mallikkaasti, voitot Monte Carlossa ja Barcelonassa antoivat uskoa jälleen Nadalin “uuteen tulemiseen”. Sanoisin että Nadal lähtee turnaukseen kolmossuosikkina.

Terävimmän kärjen takana kärkkyy tukku haastajia. Kovimmat haastajat löytyvät varmasti kaksikosta Stanislas Wawrinka ja Kei Nishikori. Puolustavana mestarina turnaukseen lähtevä Stanislas Wawrinka on aina yhtä arvoituksellinen. Hyvän ja huonon päivän kontrasti on valtava. Sveitsiläiseltä voi odottaa turnauksessa ihan mitä vaan ja taas toisaaltaa ei yhtään mitään. Wawrinkan kevät on ollut massalla hakemista lukuunottamatta kulunutta viikkoa. Mies pelaa tänään finaalissa Genevessa ennen matkustamista Ranskaan.

Kei Nishikori on puolestaan pelannut mainion kevään massalla, tappiot ovat tulleet ainoastaan Nadalia ja Djokovicia vastaan. Japanilaisella on valtava potentiaalia mutta suuria voittoja ei ole kuitenkaan uralle osunut. Se viimeinen rutistus on vielä Nishikorilla ottamatta.

Oman mielenkiintonsa turnaukseen tuovat nuoret, seuraavat suuret pelaajat. Nick Kyrgios, Dominic Thiem ja Alexander Zverev ovat tulevaisuuden potentiaalisia suurpelaajia, Grand Slam- voittajia. Nuoret tulevat varmasti ihastuttamaan jo tänä vuonna mutta heidän aikansa kirkkaimmissa parrasvaloissa ei ole vielä.

Kaavion alapuoli on huomattavasti tiukempi ja mielenkiitoisempi kuin yläpuoli. Kaavion yläpuolelta Novak Djokovic etenee helpohkosti välieriin jossa vastaan asettuun todennäköisesti Rafael Nadal. Nadal saattaa kuitenkin joutua kohtaamaan mm. Dominic Thiemin ja/tai Fabio Fogninin joiden kanssa voi käydä hassusti. Myöskään kotiyleisön edessä pelaavaa Jo- Wilfried Tsongaa ei sovi tyystin laskea pois leikistä.

Kaavion alapuolella isoja nimiä riittää. Andy Murray, Stanislas Wawrinka, Kei Nishikori ja Milos Raonic ovat potentiaalisia puolivälierä pelaajia. Myöskin Marin Cilic, Nick Kyrgios ja sisukas ranskalainen Gilles Simon tuovat oman mausteensa tähän soppaan.

Ennakko:

Puolivälierät:

Novak Djokovic- Pablo Cuevas

Rafael Nadal- Jo- Wilfried Tsonga

Stanislas Wawrinka- Marin Cilic

Andy Murray- Kei Nishikori

Välierät:

Djokovic- Nadal

Wawrinka- Murray

Finaali

Djokovic-Murray

Voittaja: Murray

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.