Scroll Top

FA Cup finaali- Manchester United kohtaa Crystal Palacen

FA-CUP-L-NB

Englannissa jalkapallo kausi lähestyy loppuaan ja lauantaina pelataan yksi klassikoista eli FA Cupin finaali, jossa kohtaavat Manchester United ja Crystal Palace. Valioliiga oli molempien osalta pettymys vaikka Manchester United pääsikin eurokentille niin viides sija ei ole todellakaan sitä mitä joukkue tältä kaudelta haki. Samoin Crystal Palacen 15 sijaa voidaan pitää jonkinlaisena pettymyksenä koska joukkueella oli eväät parempaan. Nyt molemmilla joukkueilla on saumat päättää kausi juhliin ja kannun nostoon.

Embed from Getty Images

Manchester United

Manchester United:ssa riittää nälkää FA Cup finaalin alla koska se haluaa päättää kolmen vuoden pokaalittoman jakson. United pääsee otteluun hyvässä tilanteessa eikä pahoja loukkaantumisia juurikaan ole. Lisäksi Manuel Fellaini palaa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Vaikka ManU pelasi nihkeän kauden niin loppukausi oli joukkueelta vahva. Maaliskuun jälkeen se on hävinnyt vain West Hamille ja Tottenhamille. United:n maalinteko ongelmat aukesivat myös loppukaudesta ja joukkue teki esimerkiksi neljässä viimeisessä ottelussa seitsemän maalia. Wayne Rooney pelasi hyvin loppukaudesta, joten kaikki näyttää hyvältä finaalin alla. ManUn FA Cup taival on tähän asti ollut aika helppo eikä pahimpia kilpailijoita ole tarvinnut kohdata. Puolivälierissä joukkue pudotti West Hamin uusinta ottelun jälkeen, jonka joukkue voitti 2-1. Välierissä United pudotti Evertonin 2-1 tuloksella ja eteni näin ollen finaaliin.

Embed from Getty Images

Crystal Palace

Crystal Palace lähtee Wembleylla pelattavaan finaaliin selvänä altavastaajana. Palacen kausi ei ollut ihan sitä mitä siltä odotettiin. Palace voitti tämän vuoden puolella Valioliigassa vain kaksi ottelua. Joukkueen suurin ongelma on maalinteko ja se näkyi karusti myös Valioliigassa. Palace teki kauden aikana vain 39 maalia, joka on kolmanneksi vähiten koko sarjassa. Kukaan Palace pelaaja ei yltänyt kauden aikana edes 10 maaliin. Jos Palace meinaa voittaa isossa roolissa tulee olemaan keskikenttäpelaaja Yohan Cabaye. Täksi kaudeksi hankittu Cabaye oli jo isossa roolissa Valioliigassa ja sitä odotetaan myös finaalissa. Myös Palace pääsi finaaliin suht helpolla ohjelmalla. Vaikka joukkue pudotti jatkosta Tottenhamin niin puolivälierissä vastassa oli Reading ja välierissä joukkue voitti yllättäjä Watfordin.

Embed from Getty Images

Arvio

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran huhtikuussa ja United voitti 2-0. Nykyvire ja materiaali huomioon ottaen United lähtee selkeänä suosikkina illan kamppailuun. Palacen etu on siinä, että nyt pelataan yksittäinen ottelu. United on viime aikoina pelannut niin hyvin ja avainpelaajat ovat onnistuneet toivotulla tavalla. United lähtee voiton nälkäisenä otteluun ja korjaa vakuuttavan 3-0 voiton.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.