Scroll Top

ANU NIEMISESTÄ SUOMEN SULKAPALLOLIITON PÄÄVALMENTAJA

Sulkapallo sulkis badminton

Anu Nieminen aloittaa päätoimisena päävalmentajana Sulkapalloliitossa 1.1.2018. Nieminen vastaa jatkossa liiton olympiavalmennusryhmä Tokyo Teamista, maajoukkueesta ja Mäkelänrinteen urheilulukion sulkapalloryhmästä. Näistä toiminnoista koostuu Sulkapalloliiton valtakunnallinen valmennuskeskus, jonka toimintaa Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö päätti juuri tehostaa. Tuoreen päätöksen jälkeen sulkapallo on yksi viidestätoista huippu-urheiluyksikön investointilajista.

-Anu Nieminen on tuonut intoaan ja osaamistaan Suomen huippujen harjoitteluun maajoukkuevalmentajana jo puolentoistavuoden ajan muutettuaan takaisin Tanskasta. Maailman huippuja vilisevässä Tanskassa vietetyt 20 vuotta kehittivät Anua niin pelaajana kuin valmentajanakin, joten nyt on mahtavaa, että tuo osaaminen saadaan täysimääräisesti suomalaisten pelaajien ja valmentajien käyttöön, Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen kommentoi.

Anu Nieminen on Suomen menestyneimpiä sulkapalloilijoita. Suomenmestaruuksia Niemisellä on kaksinpelistä 12, nelinpelistä seitsemän ja sekanelinpelistä kolme kappaletta. Maailmanlistalla Nieminen on parhaimmillaan ollut naisten kaksinpelissä sijalla 13 ja naisten nelinpelissä sijalla 16. Nieminen on edustanut Suomea Olympialaisissa neljä kertaa.

-Ajatus valmentajaksi siirtymisestä aktiiviuran jälkeen alkoi kyteä jo ennen lopettamista. Lopulta perustinkin Tanskaan oman valmennuskeskuksen. Nautin Tanskassa työskentelemisestä paljon ja pakkasin sieltä paljon kokemusta mukaani, kun palasin Suomeen. Hyvin varhaisessa vaiheessa totesin, että se, että osaa itse pelata, ei automaattisesti tarkoita, että osaisi valmentaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän vuoksi olen kouluttautunut valmentajana aktiivisesti, kehittääkseni omaa osaamistani. Mielestäni valmentajalla on todella iso vastuu, kun puhutaan huipulla pelaamisesta tai sinne pyrkimisestä, senkin vuoksi itsensä kouluttaminen ja kehittäminen on tärkeää. Olen innostuneesti ja tavoitteellisesti rakentamassa suomalaiseen sulkapalloon uutta kokonaisvaltaisen valmentautumisen mallia. Odotan tiivistä yhteistyötä valmennuksen eri osa-alueiden kumppanien kanssa, näistä hyvin merkittävässä roolissa ovat Olympiakomitea ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea, Nieminen kommentoi.

Anu Nieminen on suorittanut Suomen Urheilun eettisen keskuksen Puhtaasti paras –koulutuksen. Sulkapalloliitto on linjannut koulutuksen pakolliseksi myös kaikille Tokyo Team –olympiavalmennusryhmän pelaajille.

-Puhdas urheilu on aina ollut minulle tärkeää niin pelaajana, kuin valmentajanakin, Nieminen toteaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.