Colognalle kolmas peräkkäinen olympiakulta 15 kilometriltä – Heikkinen hyvällä lopullaan kymmenes

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisissa oli hiihdossa perjantaina ohjelmassa miesten 15 kilometrin väliaikalähtö vapaalla hiihtotavalla.

Kilpailun voiton ja olympiakullan vei Dario Cologna. Sveitsiläinen hallitsi kisaa alusta asti ja piti muut selkeästi takanaan. Cologna teki historiaa voitettuaan kolmannen kerran peräkkäin väliaikalähtokisan olympialaisissa. Siihen ei ole kukaan muu pystynyt. Hopean nappasi yhdistelmäkisan voittanut Norjan Simen Kruger jääden Colognasta 18,3 sekuntia. Pronssin sai Venäjän olympiaurheilijoiden Denis Spitsov jäätyään voittajasta 23 sekuntia.

Kisan paras suomalainen oli Matti Heikkinen ollen kymmenes. Heikkinen teki nousujohteista kilpailua, mutta hitaan alun takia hän menetti mahdollisuuden taistella mitalista. Heikkinen jäi voittajasta reilun minuutin.

Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 31:s, Perttu Hyvärinen 35:s ja Anssi Pentsinen 51:s.