SM -liiga – JYP ja SaiPa venyttivät pudotuspelien ratkaisut tiistaille, lue molempien otteluiden raportit

JYP ja SaiPa lähtivät molemmat tämän päiväisiin otteluihinsa veitsi kurkulla, sillä molemmat joukkueet olivat hävinneet ensimmäiset pudotuspeliottelunsa eilen lauantaina. JYP oli hävinnyt Lukolle selvästi maalein 5-1 ja SaiPa puolestaan oli kärsinyt kirvelevän 3-2 jatkoerätappion Ilvekselle. Kumpikaan joukkueista ei antanut lauantaisen tappion häiritä pelaamistaan vaan molemmat joukkueet ottivat hienot kotivoitot vastustajistaan ja tasoittivat näin ottelusarjat 1-1 ja molemmissa pareissa nähdään ratkaisu tiistaina sarjojen kolmansissa otteluissa. Tilanne on myös sikäli harvinainen, että ensi kertaa sitten kauden 2012-2013 molemmissa pudotuspelien 1. kierroksen ottelupareissa ratkaisu venyy kolmansiin otteluihin.

JYP ei antanut Lukolle mahdollisuuksia

Risto Dufvan valmentama JYP lähti tämänpäiväiseen otteluun tulos tai ulos periaatteella, mutta joukkue ei antanut sen otteissaan juuri näkyä. Ottelun alku oli tasaista palaamista, mutta kotijoukkue JYP siirtyi erän lopussa 1-0 johtoon kokeneen Ossi Louhivaaran osumalla.

Toista erää puolestaan hallitsi vierailija Lukko, joka sai luotua hyviä tekopaikkoja, mutta maalia se ei kuitenkaan pystynyt tekemään. Erän ainoan maalin teki alakynnessä ollut kotijoukkue, kun Jani Tuppurainen laukoi JYP:lle tärkeän 2-0 johtomaalin toisen erän alkupuoliskolla.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Markus Jokinen vei isännät 3-0 johtoon, Roni Allenin ja Ossi Ikosen tarjoilusta. Ottelun lopussa kokenut Eric Perrin laukoi tyhjään maalin lukemat jo 4-0. Lukko sai kuparisen rikki, kun Toni Koivisto kaunisteli lukemat 4-1, kun ottelu oli reilu minuutti enää jäljellä. Tämän lähemmäksi vieraat eivät päässeet ja näin JYP tasoitti otteluvoitot 1-1. joten ratkaisu nähdään tiistaina Raumalla.

SaiPa ja Ilves tarjosivat hurjan trillerin

Myös sunnuntain toisessa pudotuspeliparissa kotijoukkue lähti kamppailuun veitsi kurkulla. Ottelu ei alkanut kotijoukkue SaiPan kannalta mairittelevasti, kun Ilveksen puolustaja Niko Peltola vei vieraat ylivoimalla 1-0 johtoon. SaiPa tuli kuitenkin erän lopussa tasoihin, kun puolustaja Robin Salo teki hienon harhautuksen, jonka jälkeen hän laukoi kiekon näyttävästi yläkulmaan ohi maalivahti Lukas Dostalin.

Toinen erä oli kotijoukkue SaiPan hallintaa ja se siirtyi ottelussa 2-1 johtoon Topi Nättisen kevään ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Ilveksen kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen järjestivät tekopaikan ja Arttu Ruotsalainen viimeisteli pelin 2-2.

Kolmas erä oli tasaista pelaamista eikä hirveästi huippupaikkoja nähty. Kotijoukkue SaiPalla oli erän lopussa mahdollisuus ratkaista ottelu, kun se pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimalla ja pienen hetken, jopa viidellä-kolmea vastaan, mutta maali jäi kuitenkin tekemättä ja näin ottelussa mentiin lauantain tapaan jatkoerään.

SaiPa sai oman mahdollisuutensa maalintekoon, kun Arttu Ruotsalainen joutui jäähylle. Ylivoiman paras paikka tuli kuitenkin vierasjoukkue Ilvekselle, kun Joona Ikonen pääsi alivoimalla läpiajoon ja SaiPa -puolustaja Kalle Maalahti joutui koukkimaan miehen nurin ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Ilveksen Teemu Rautiainen pääsi yrittämään ratkaisua, mutta kotijoukkueen maalivahti Frans Tuohimaa veti kuitenkin pidemmän korren ja näin peli pysyi edelleen 2-2.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 76:15 kotijoukkue SaiPan pelatessa ylivoimaa. SaiPa sahasi ylivoimalla hienon kuvion ja Ahti Oksanen pääsi laukomaan. Aluksi näytti, että Ilves -maalivahti Lukas Dostal nappasi hienon torjunnan eikä SaiPan pelaajatkaan juurikaan tuulettaneet, mutta tilanne mentiin tuomarien toimesta kuitenkin tarkistamaan videolta. Tarkistaminen kesti todella pitkään eikä ainakaan TV-kuvista voinut sanoa kävikö kiekko maalissa, mutta kun lopulta ratkaisu saatiin näytti päätuomari Petri Lindqvist keskelle ja näin ollen kiekko oli kuin olikin käynyt maalissa ja SaiPalle näin ollen jatkoerävoitto Ahti Oksasen maalilla lukemin 3-2, joten myös tässä otteluparissa voitot ovat tasan 1-1, joten ratkaisu nähdään tiistaina Hakametsässä sarjan kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa.