Formula 1 – Valtteri Bottas ajoi ylivoimaiseen voittoon kauden avauskisassa Australiassa

Suomen Valtteri Bottas aloitti F1 -kauden hienolla tavalla, kun mies nappasi kauden aloittaneessa Australian GP:ssä voiton näytöstyyliin. Toiseksi kisassa ajoi Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton ja kisan kolmas oli Red Bullin Max Verstappen. Alfa Romeolla ensimmäisen kilpailunsa ajanut Kimi Räikkönen aloitti kautensa heti pistesijalla ajamalla kilpailussa hienosti kahdeksanneksi.

Kilpailun voittanut Bottas sai vielä lisäpisteen kilpailun nopeimmasta kierroksesta, joten suomalaisen pistepotti nousi avauskisan jälkeen 26 pisteeseen. Edellisen kerran nopeimmasta kierroksesta on annettu lisäpiste vuonna 1959.

Valtteri Bottas lähti kilpailuun kakkosruudusta, mutta kuittasi heti lähdöstä kilpailun kärkeen ohi tallikaveri Lewis Hamiltonin ja hallitsi näin kilpailua näytöstyyliin alusta loppuun. Jotain Bottaksen ylivoimasta kertoo myös se, että maalissa ero kilpailun kakkoseen Hamiltoniin oli peräti 20,886 sekuntia, joka oli isompi kuin viime kaudella kertaakaan kilpailun ykkösen ja kakkosen välillä.

Ferrarille kauden avauskilpailu ei mitään riemunkiljahduksia aiheuttanut, sillä Sebastian Vettel oli kilpailun neljäs ja nuori tiimikaveri Charles Leclerc oli viides. Molempien aikaero kisan voittaneeseen suomalaiseen oli lähes minuutti.

Australian GP:n lopputulokset