Stadin Derbyssä todella värikäs tunnelma!

img_5655

Vuorossa oli torstaina kauden kolmas stadin derby, kun HIFK ja HJK ottivat mittaa toisistaan. Yksi peli meni HJK:lle mutta toinen matsi päättyivät tasan. Ottelu sai räjähtävän alun kun HIFK:n päädyssä sytytettiin pitkälti yli toistakymmentä soihtua ja tuntemattomia räjähteitä. Luvassa on HIFK:lle penalttia mutta se siintää tulevaisuudessa. Katsojamääärä oli yli 10 000.

Ottelun alku oli todella varovaista palloa. 20. peliminuutin kohdalla HJKL:lle oli muodostunut yksi maalin tekopaikka ja HIFK:lla oli vaikeuksia päästä puolikentän yli. Muurisen suojattien selkeä taktiikka oli puolustaa kun HJK yritti kokeilla kepillä jäätä. Ajassa 32 minuutti stadioni ensin hiljeni räjähtääkseen. Juho Mäkelä laittoi kuitenkin stadionin tunnelman uusiksi tehden 1-0 johtomaalin.

Peli sai täysin uuden ilmeen ja HJK muutti taktiikkansa hyökkäävämmäksi, joka näkyi useampana maalitilanteena. Eniten silmiin pisti Mika Väyrysen peli, joka oli parempaa kuin moneen vuoteen.

img_5656

Ottelun toiselle puoliajalle tultiin ilman pelaajavaihtoja. HJK oli selkeästi nostanut karvaustaan ja ottelu oli vapautuneempaa, pallo liikkui päästä päähän. Selkeästi oli havaittavissa, että HIFK:n missio oli suojella omaa maaliaan ja HJK yritti tasoittaa pelin.

Tunteet alkoivat tulla pintaan ja kortit alkoivat viuhumaan. Noin 70′ kohdalla molemmat joukkueet suorittivat ensimmäiset vaihtonsa. Ei aikaakaan kun HIFK sai vastahyökkäyspaikan ja Pekka Sihvola upotti patongin vasempaan alakulmaan. HIFK johti 2-0 ja HJK:n oli pakko alkaa keksimään ratkaisuja.

Ajassa 80′ HJK otti kentälle Mikael Forssellin sekä Evans Mensahin tuomaan lisää hyökkäysvoimaa, jota todella kaivattiin.

Ja heti vaihtojen jälkeen IFK:n verkossa soi. Maalintekijänä oli Klubilta koko ottelun hyvin pelannut Morelos. Klubilla oli noin 10 minuuttia aikaa tasoittaa ottelu.

Klubi painosti todella tiukasti ja yritti saada boksiin palloja, josta se kykenisi saamaan mahdollisesti tasoituksen aikaiseksi. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä HIFK oli parempi luvuin 2-1.