Mestiksen välierät käynnistyvät maanantaina

Mestiksen välierät käynnistyvät maanantaina, jolloin pelataan Mikkelissä ja Kouvolassa. Välierissä kohtaavat Jukurit ja Hokki sekä KooKoo ja TUTO Hockey. Loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä otteluvoittoa. Samat joukkueet pelasivat välierissä myös viime vuonna, mutta eri parein.

Hokki vahvempi runkosarjassa ja edellisissä pudotuspelisarjoissa

Jukurien edellisestä ottelusta tulee maanantaina kuluneeksi viikko, ja Hokkikin sai huilia peleistä ratkaisevan välieräottelun jälkeen neljä vuorokautta. Jukurit kukisti puolivälierissä KeuPa HT:n otteluvoitoin 4-0, ja Hokki JYP-Akatemian 4-2. Runkosarjassa Jukurit ja Hokki kohtasivat kuusi kertaa, ja Hokki voitti otteluista neljä. Pisteet menivät kajaanilaisille 12-6 ja maalit 15-11.

– Otettiin kaikki ansaitusti pari päivää vapaata jääkiekosta. Sunnuntaina aamulla palasimme sorvin ääreen ja aloimme keskittyä tähän välieräsarjaan. Kävimme tietyt asiat läpi Jukurien pelaamisesta, mutta jokainen peli on omanlaisensa, joten turha tässä on alkaa liikaa ylivalmentamaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kertoo kajaanilaisseuran verkkosivuilla.

Jukurit ja Hokki ovat kohdanneet aiemmin Mestiksen pudotuspeleissä kolme kertaa. Vuonna 2006 Jukurit voitti välieräsarjan 3-2. Kahtena seuraavan keväänä oli Hokin vuoro juhlia. Vuonna 2007 Hokki voitti loppuotteluissa Jukurit 3-0 ja seuraavana keväänä välierissä 3-2. Noiden kausien Hokista kajaanilaisten riveissä on edelleen hyökkääjä Niko Saarenpää, joka oli puolivälieräsarjassa JYP-Akatemiaa vastaan kajaanilaisten toiseksi paras pistemies.

Jukurit on edennyt loppuotteluihin kovalla prosentilla

Jukurit pelaa Mestiksessä viidettätoista kauttaan, ja mikkeliläisjoukkue eteni nyt peräti kolmannentoista kerran välieriin. Kahtenatoista aikaisempana välieräkeväänään Jukurit on hävinnyt tässä vaiheessa vain kolme ottelusarjaa, eli mikkeliläisjoukkue on edennyt loppuotteluihin 75 prosentin varmuudella välieristä. Jukurit pelaa välierissä nyt viidennellä peräkkäisellä kaudella. Jukurit on voittanut viisi Mestiksen mestaruutta ja neljä hopeaa.

Hokki pelaa Mestiksessä kolmattatoista kauttaan, ja kajaanilaisjoukkue eteni nyt kuudennen kerran välieriin. Aikaisempia viitenä välieräkeväänään Hokki on edennyt loppuotteluihin kaksi kertaa. Viime vuonna Hokki hävisi välierissä KooKoolle ja pronssiottelussa TUTO Hockeylle. Hokin parhaat saavutukset Mestiksessä ovat yksi mestaruus ja yksi hopea.

KooKoolla on hyviä muistoja edellisestä TUTO Hockeyta vastaan pelaamastaan välieräsarjasta kahden vuoden takaa.

Sekä KooKoo että TUTO Hockey pelasivat puolivälieräsarjansa pisimmän kaavan kautta. KooKoo voitti SaPKon otteluvoiton 4-3 ja samoin luvuin TUTO Hockey kaatoi LeKin. Ratkaisevat puolivälieräottelut pelattiin lauantaina, ja välierät alkavat jo maanantaina. Kumpikaan joukkue ei ole toista levänneempi. Lähtökohdat ovat tasaiset myös runkosarjakohtaamisten osalta. Voitot tasattiin 3-3 ja maalit 13-13, mutta pisteet menivät KooKoolle 10-8.

– TUTOllakin on seiskapeli käyty läpi, joten molemmat pääsevät lähtemään matkaan samalta viivalta. Tänään kävimme hallilla ottamassa hien pintaan, osa jäällä ja osa omatoimisesti. Pikku hiljaa ajatukset ja katse kääntyvät maanantaihin, KooKoon kapteeni Olli Julkunen pohtii kouvolalaisseuran verkkosivuilla.

– TUTO-sarjakin tulee olemaan todella tiukka, ja uskoisin, että vielä piirun verran fyysisempi. ”Ikan” (TUTO Hockeyn päävalmentaja Ismo Lehkonen) joukkueet kun tietää, niin siellä riittää fyysisiä äijiä. TUTOlla on myös kokemusta enemmän kuin SaPKolla. Heillä on paljon kokeneita äijiä, kuten meilläkin. Tosi fyysinen ja tasainen sarja on tulossa!

TUTO Hockey on ollut kahdesti vahvempi pudotuspeleissä

KooKoo ja TUTO Hockey pelaavat kumpikin Mestiksessä nyt viidettätoista kauttaan. Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspelisarjan merkeissä aikaisemmin kolme kertaa, ja nöistä sarjoista TUTO Hockey on voittanut kaksi. TUTO Hockey voitti kevään 2008 välierät 3-1 ja kevään 2009 puolivälierät 3-2. KooKoon vuoro saavuttaa jatkopaikka koitti kaksi vuotta sitten, jolloin KooKoo jyräsi välieristä loppuotteluihin voitoin 3-1.

Viidentoista Mestis-kautensa aikana KooKoo pelaa nyt pudotuspeleissä kolmattatoista kertaa ja välierissä kymmenettä kertaa. Loppuotteluihin KooKoo on välieristä edennyt kolme kertaa, ja viime kaudella KooKoo voitti mestaruuden. Hopeaa kouvolalaisjoukkue saavutti vuosina 2002 ja 2013. Nyt KooKoo eteni jo kuudennella kaudella peräkkäin välieriin.

TUTO Hockey pelaa välierissä kolmannella peräkkäisellä kaudella. Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet pronssimitaleihin, ja nyt turkulaisjoukkue janoaa loppuottelupaikkaa ja mestaruutta. TUTO Hockey on pelannut Mestiksen välierissä kaikkiaan yhdeksän kertaa ennen tätä kautta, ja loppuotteluihin turkulaisjoukkue on edennyt kaksi kertaa. Mestaruuden TUTO Hockey voitti 2008 ja hopeaa 2001.

Jukurit – Hokki 

Maanantai 23.3. Klo 18.30

Kookoo – TuTo

maanantai 23.3. Klo 18.30

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.