Jokerit kohtaa itäisen konferenssin kakkosen Avangard Omskin

Ryan Zapolski Jokerit

Jokerit kohtaa itäisen konferenssin kakkosen Avangard Omskin tänään klo 18.30 Hartwall Arenassa. Helsinkiläisten maalilla pelaa Ryan Zapolski.

Janis Kalnins pelasi kolme edellistä kamppailua, joten amerikkalaisvahti pääsee nyt tositoimiin ensimmäistä kertaa maajoukkuetauon jälkeen. Zapolski on torjunut tällä kaudella 13 kamppailussa kahdeksan voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 90,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,48.

Kuva: Jokerit

Puolustuksesta puuttuu Oliver Lauridsen, joka aloittaa kahden ottelun pelikieltonsa. Viktor Lööv palaa näin kokoonpanoon ja pelaa Jesper Jensenin pakkiparina. Muuten Jokerit jatkaa kenttäpelaajien osalta samassa muotissa kuin sunnuntain Lokomotiv-pelissä, josta joukkue kaivoi 4-3-voiton. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Peter Regin, Nicklas Jensen, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen.

Jokerit on voittanut seitsemän peräkkäistä kotiotteluaan ja jatkaa läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla. Toisena oleva SKA on pelannut kaksi ottelua helsinkiläisiä enemmän ja on kuuden pisteen päässä. Lokomotiv taas on neljäntenä kolme ottelua enemmän pelanneena kahden pisteen päässä.

Jokerit ja Avangard eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Viime kaudella helsinkiläiset ottivat molemmista peleistä voiton lukemin 3-1 ja 3-0. KHL-aikana keskinäiset kohtaamiset ovat menneet 5-3 siperialaisryhmän eduksi. Tällä kaudella Avangard pelaa kotiottelunsa Moskovassa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
48 Henri Ikonen – 65 Sakari Manninen – 25 Pekka Jormakka
84 Max Wärn – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 41 Antti Pihlström

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.