Sevilla ja Porto ottivat viimeiset jatkopaikat Mestarien Liigassa

UCL-mestarien-liiga

Mestarien Liiga saatin alkulohkojen osalta päätökseen, kun keskiviikkona pelattiin E-H lohkojen päätöspelejä. F-lohkossa Real Madrid ja Dortmund ratkoivat lohkovoittajan, G-lohkossa Kööpenhamina ja Porto toisen jatkoonmenijän ja H-lohkossa Sevilla ja Lyon ratkaisivat lohkon toisen jatkajan.

E-lohkossa oli jo jatkajat ja lohkovoittaja selvillä, joten otteluissa ei ollut suuremmin panoksia. Leverkusen voitti kotona lohkon voittaneen AS Monacon 3-0 ja Tottenham onnistui vihdoin voittamaan Wembleyllä otettuaan 3-1 voiton TsSKA Moskovasta.

F-lohkon huippuottelussa Real Madrid-Dortmund ratkaistiin lohkovoittaja. Kotijoukkue pääsi Benzeman maaleilla 2-0 joka näytti riittävän lohkon ykkössijaan, mutta vierailijat nousivat Aubameyangin ja viimeisillä minuuteilla tasoittaneen Reusin maaleilla 2-2 tasapeliin ja sen myötä pitivät lohkon kärkipaikan. Dortmund teki alkulohkossa 21 maalia, joka on uusi ennätys. Lohkon toisessa ottelussa Legia Varsova voitti kotona Sportingin 1-0 ja nousi kolmanneksi.

G-lohkossa Kööpenhamina ja Porto ratkaisivat sen kumpi menee aiemmin jatkopaikan ja lohkovoittonsa varmistaneen Leicesterin kanssa jatkoon. Kööpenhaminan piti voittaa ja toivoa että Porto ei voittaisi juuri Leicesteriä, mutta toisin kävi. Porto otti lohkon toisen jatkopaikan voitettuaan kotona Ketut murskalukemin 5-0. Kööpenhamina voitti Club Bruggen 2-0, mutta se ei riittänyt nostamaan heitä kolmannesta sijasta.

H-lohkossa Lyon ja Sevilla ratkaisivat keskinäisessä ottelussaan jatkajan. Lyon piti ottaa vähintään kahden maalin voitto ohittaakseen espanjalaisseuran. Hyvästä ensimmäisestä puoliajasta huolimatta Lyon ei onnistunut tekemään sitä. Ottelu päättyi tasan 0-0 ja lohkon kakkossija meni Sevillalle. Toisessa ottelussa Juventus voitti lohkon heittopussin Dinamo Zagrebin 2-o ja otti lohkovoiton.

Mestarien Liiga jatkuu talvitauon jälkeen helmikuussa ensimmäisen pudotuspelikierroksella. Otteluparit arvotaan maanantaina Nyonissa.

Illan otteluiden tulokset

Lohko E

Leverkusen – AS Monaco  3-0 (1-0)

31 min 1-0 Yurchenko

48 min 2-0 Brandt

82 min 3-0 De Sanctis, oma maali

Tottenham – TsSKA Moskova  3-1 (2-1)

33 min 0-1 Dzagoev

38 min 1-1 Alli

45 min 2-1 Kane

77 min 3-1 Akinfeev, oma maali

Lohko F

Legia Varsova – Sporting Lissabon  1-0 (1-0)

30 min 1-0 Guilherme

85 min Carvalho, punainen kortti

Real Madrid – Dortmund  2-2 (1-0)

28 min 1-0 Benzema

53 min 2-0 Benzema

61 min 2-1 Aubameyang

88 min 2-2 Reus

Lohko G

Club Brugge – FC Kööpenhamina  0-2 (0-2)

8 min 0-1 Mechele, oma maali

15 min 0-2 Jörgensen

Porto – Leicester  5-0 (3-0)

6 min 1-0 Andre Silva

26 min 2-0 Corona

44 min 3-0 Brahimi

65 min 4-0 Andre Silva

77 min 5-0 Jota