Scroll Top

RUGBY: Six Nations-ennakko

1621921_933517686659372_2633297102696117461_n

Nyt kun Super Bowl on ohitse ja NFL taputeltu hetkeksi aikaa, voidaan suunnata katseemme toiseen lajiin, missä soikea pallo toimii pelivälineenä, nimittäin Rugbyyn! Rugbykansa alkaa heräilemään vuoteen 2015 viimeistään ensi viikonloppuna, kun Euroopan kuusi parasta rugbymaata ottavat yhteen jokavuotisessa Six Nations turnauksessa. Lisäksi vajaan kahden viikon kuluttua starttaa myös maailman tasokkain sarja SUPER 15. Otetaan kuitenkin ensin katsaus tuohon ensi perjantaina alkavaan Six Nations asetelmaan.

 

Englanti:

Jokavuotinen kestosuosikki kisoissa kuin kisoissa. Vielä pari viikkoa sitten ihmeteltiin Englannin pelaajamateriaalin laajuutta. Päävalmentaja Stuart Lancasterillä ei varmasti ole ollut helppo homma valita tämän vuoden joukkue, sillä potentiaalisia tasavahvoja avauskentällisiä olisi voinut muodostaa melkeimpä 4 kappaletta. Kuitenkin viime hetken loukkaantumiset ovat tehneet Englannista haavoittuvaisen tämän vuoden turnaukseen.

Todellisen näytön paikan ennen syksyn MM-kisoja saa nuori George Ford, joka on Owen Farrelin poissaolon myötä vahvistunu ykkösvalinnaksi nro. 10 paikalle. Tällä sektorilla Englanti on kaikkein vahvoin. Nuoresta iästä huolimattaan Fordin visio pelin aikana ja ratkaisukyky on maailman huippuluokkaa. Tarvittaessa penkiltä tälle paikalle astuu joko Danny Cipriani tai Stephen Myler, jotka ovat molemmat olleet erittäin hyvässä iskussa. Varsinkin Cipriani on ollut häikäisevä ja jos jollakulla motivaatiota on päästä näyttämään Lancasterille, että kuuluu ykkösjoukkueeseen ja on syksyllä mukana kotikisoissa, se on Cipriani.

Ainut selkeä ongelma Englannilla on forwardiosaston kaventuminen viime hetkillä. Varsinkin 2nd row pelaajien puuttuminen antaa liikaa tasoitusta muille erikoistilannepelaamisessa.  Tämä saattaa koitua englannin kohtaloksi tänä vuonna, sillä Courtney Lawes, Joe Launcbury ja Ed Slater mm. ovat poissa ja tämä ei voi olla vaikuttamatta sivurajaheittoihin ja scrumin jämäkkyyteen, mutta myös open playhin. Englanti ei voi pärjätä, jos kakkosrivistä ei tule tarpeeksi pallonkantovoimaa ja liikettä myös open playhin.

 

Wales:

Vuoden 2012 ja 2013 Six Nations-voittajat ovat ehkä parhaimmassa asemassa myös voittamassa tämän vuotisen mittelön.  Tänä vuonna walesiä onkin sanottu olevan turnauksen kovin joukkue ilman palloa, joka tarkoittaa siis todella hyvää puolustusta. Päävalmentaja Warren Gatlandillä ei ole ollut niin paljoa loukkaantumishuolia kuin muilla.

Avausottelussa Englantia vastaan ero tulee näkymään backline-pelissä. Walesillä on niin paljon voimakkaampi ja kookkaampi bäkkilinja ja se tulee tekemään eron Walesin hyväksi. Wales tulee käyttämään hyödykseen Jamie Robertsin kaltaisia vahvoja juoksijoita ja juoksemaan George Fordin kanavaan koko illan ja horjuttamaan tällä tavalla Englannin peliä. Vielä, kun scrumhalf ja flyhalf paikalle linkkaavat yhteen tulikuumina tällä kaudella olleet Ospreysin parivaljakko Dan Biggar ja Rhys Webb, voidaan odottaa Walesiltä vahvaa turnausta.

 

Irlanti:

Hallitseva Six Nations mestari Irlanti tulee olemaan toinen suosikki tämän vuoden turnaukseen Walesin ohella. Erittäin vahvasti pelannut Irlanti säväytti viime vuoden lopulla ystävyysotteluissa eteläisen pallonpuoliskon huippumaita vastaan ja otti huikealla esityksellä voitot Etelä-Afrikasta ja Australiasta.

Niin sanotusti Irlannilla on momentum päällä tähän turnaukseen lähdettäessä, mutta valitettavasti loukkaantumiset saattavat olla se este, mikä loppupeleissä estää Irlannin etenemisen voittoon asti. Nro. 10 Jonathan Sexton, joka oli yksi viime vuoden ehdolla olevista maailman parhaan pelaajan titteliin, on vielä kysymysmerkki. Jos Irlanti aikoo pärjätä, on heillä oltava Sexton rakentamassa peliä. Kun Ulsterin Paddy Jacksonkin on loukkaantunut, ei Irlannilta löydy maailmanluokan fly-halfia. Joukkueen kapteeni vanha sotaratsu Paul O’Connel on Sextonin ohella Irlannin tärkein ase. Hänen johtajuus ja ennenkaikkea fyysisyys on välttämätöntä joukkueelle. Irlanti tulee taistelemaan kuitenkin Englannin kanssa sijoituksista 2-3.

 

Ranska:

Les Bleus. Patonkimiehet. Väsähtänyt porukka? Näin tapahtui ainakin vuonna 2013, kun Ranska floppasi totaalisesti ollen turnauksen viimeinen ja voittaen vain yhden ottelun. Ranskalla on tuosta lähtien ollut ongelmia löytää peliinsä se ’french flair’ josta se on tunnettu ja joka pystyy venymään jopa MM-kisojen finaaliin vuoden 2011 tapaan.

Isoin ongelma on Ranskallakin ollut löytää pelinrakentajapaikalle, eli nro. 10 paitaan istuva pelaaja, joka pystyy toimittamaan homma kotio ns. day in day out. Pelaajat kuten Tales, Doussain, Plisson ja Trinh-Duc ovat kaikki huippupelaajia paikallansa ,mutta eivät ole pystyneet maajoukkueessa varmistamaan omaa paikkaansa ailahtelevien esityksien jälkeen. Nyt kuitenkin näkyy valoa tunnelin päässä ja toivotaan, että erittäin hyvin Clermontin paidassa tällä kaudella pelannut Camille Lopez on se mies, joka saa pysyvästi Ranskan paatin kääntymään oikeaan suuntaan. Tällä hetkellä Lopez on selkeä ykkösvalinta ja onkin erittäin tärkeää että hänen itseluottamus säilyy maajoukkueessa silmällä pitäen syksyn mm-kisoja ja Ranskan mahdollisuuksia uusia vuoden 2011 menestystä.

Päävalmentaja Saint-Andre tietää missä asemassa hänen joukkueensa on eikä lähde hötkyilemään, vaan on painottanut,että heidän on palautettava oma tasonsa ja voitettava ainakin turnauksen 3 kotiottelua. Uskomme Ranskan nousukauden jatkuvan pikkuhiljaa, mutta huipentuvan vasta syksyllä MM-kisojen koittaessa. Six Nations on varmasti paikka, missä Ranska tulee pääosin rakentamaan omaa momenttumia syksyn kisoja ajatelleen ja pelaavan rennolla ilmeellä ottaen turhian paineita Six Nationsissa menestymisestä.

 

Skotlanti:

Skotlanti on kaikessa ironiudessaan jokavuotinen kisojen musta hevonen, joka ei kuitenkaan koskaan pärjää. Italian kanssa Skotlanti on totuttu näkemään kahdella viimeisellä sijalla vuodesta toiseen turnauksen päätyttyä. Yllätyksiä tulee harvoin, mutta silloin kun muut eivät ole iskussa ja alisuorittavat on Skotilannin paikka iskeä. Näin tapahtui esimerkiksi Ranskan floppivuonna, kun Skotlanti ylsi turnauksessa jopa kolmanneksi.

Joukkue on hieman samassa asemassa kuin Ranska tällä hetkellä. Hieman ennen alisuorittanut joukkue, joka on vahvassa nousukiidossa. Uusi päävalmentaja Vern Cotter on tuonut uusia tuulia ja joukkue yllättikin viime vuonna päihittäen Argentiinan jopa kahteen otteeseen.  Cotter on tehnyt skotlannille sen mitä he ehkä eniten tarvitsivat ja on kylmänviileästi näyttä stoppia muutamalle vanhalle nimelle, jota on totuttu joukkueessa näkemään. Hän on antanut nuoremmille nouseville pelaajille nyt mahdollisuuden näyttää ja tämä tuo varmasti virtaa joukkueeseen. Mielenkiintoisia nimiä, ketä kannattaa turnauksen aikana seurata ovat ehdottomasti Jonny Gray, joka on tehnyt todella ison loikkauksen ammattilaiseksi ja maajoukkueeseen viime vuosien aikana.  Stuart Hogg on myös Skotlannin kaltaiselle joukkueelle elinehto. Ilman näitä nuoria supertähtiä ei joukkueella ole mahdollisuuksia.  Toivottavasti Skotlanti  saa jatkettua hyvää momentumia viime vuoden lopulta ja tuomaan samaa energiaa tälle vuodelle ja jopa haastamaan Ranskaa ja Englantia.

 

Italia:

Hieman heittopussin maineeseen joutunut Italia kohtaa ensimmäisellä kierroksella kotonaan hallitsevan mestarin Irlannin. Italia on joukkue joka pystyy ajoittain yllätyksiin ja haastamaan kenet tahansa. Näin tapahtui esimerkiksi 2013 kun joukkue voitti Ranskan ja Irlannin. Joukkueessa on paljon talenttia ja joukkueelta löytyy ehkä yksi maailman kovimmista scrumeista tällä hetkellä. Ongelmana on jatkuvuuden säilyttäminen ja saman peli-ilmeen pitäminen. Välillä onnistutaan, mutta sitten meininki voi muuttua täysin päälaelleen.

Italiakin on parantunut viime aikoina ilmettään ja pelasi vahvasti viime vuoden lopulla voittaen Tongan ja häviten niukasti Etelä-Afrikalle ja Argentiinalle. Joukkueelta ei kuitenkaan voida hirveästi tässä turnauksessa odottaa, sillä Skotlanti näyttäisi olevan tällä hetkellä selkeästi heitä edellä ja Ranskakaan ei tule tänä vuonna floppaamaan. Ei siis yllättä jos Italia jää kuudenneksi, mutta heidän pelinsä ovat aina viihdyttäviä ja mahdollisesti joitakin yllätyksiä he voivat esittää. He varmasti pystyvät otteluiden ensimmäiset puoliskot pitämään fyysisyydellään tasaisina joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, mutta yleinen taso vaan sanelee sen että he tulevat olemaan jälleen kerran viimeisiä.

 

Turnaus alkaa Walesin ja Englannin välisellä ottelulla perjantaina 6.2 klo. 22.05 ! Pelit jatkuvat heti lauantaina kahdella muulla ottelulla.

 

Gamblersin mestaruusveikkaus:

  1. Wales  
  2. Irlanti
  3. Englanti
  4. Ranska
  5. Skotlanti
  6. Italia

Unibet tarjoaa Walesille yllättävän korkean voittokertoimen

Wales @4,25 Unibet

Related Posts