Scroll Top

Yleisurheilu – Suomalaiset tekivät komeita tuloksia Joensuun GP:ssä

Joensuun GP-kisat tarjosivat tänään tukun kovia tuloksia ja mikä tärkeintä, suurin osa näistä tuloksista oli suomalaisurheilijoiden tekemiä. Illan hienoin hetki nähtiin naisten 100 metrin aidoissa, jossa Annimari Korte juoksi komeasti uuden Suomen ennätyksen 12,72, jolla hän nousi Euroopan tilastossa upeasti toiseksi. Korteen lisäksi myös Reetta Hurske oli hyvässä iskussa, sillä hänkin juoksi alle Nooralotta Nezirin vanhan Suomen ennätyksen 12,81. Hurske paransi omaa ennätystään lähes kaksi kymmenystä ja se kirjataan nyt lukemin 12,78. Sekä Korte että Hurske alittivat loistavilla juoksuillaan Tokion olympiarajan, joka varmasti oli molemmille urheilijoille upea bonus.

Embed from Getty Images

Miesten 3000 metrillä loistavaa kautta juokseva Topi Raitanen lähti alittamaan Jukka Keskisalon kenttäennätystä, mutta siihen hän ei aivan pystynyt. Raitanen teki kuitenkin oman ennätyksen 7.52,82, jonka lisäksi hän väläytteli loistavaa loppukiriään. Viimeisellä kierroksella nimittäin näytti, että Raitanen ei pysty vastaamaan norjalaiskaksikolle, mutta mies ampaisi 150 metriä ennen maalia sellaiseen kiriin, että norjalaiset jäivät aivan telineisiin ja näin mies sai tuulettaa hienoa aikaa sekä kilpailun voittoa.

Embed from Getty Images

Naisten 3000 metrin esteissä Camilla Richardsson lähti hakemaan omaa ennätystään ja sen hän myös sai. Vasa IS:ää edustava juoksija oli kärkiryhmässä koko kilpailun ajan ja pitkään näytti jopa siltä, että Richardsson saattaa alittaa jopa 9,30, mutta viimeinen kierros oli naiselta varsin tahmea. Nihkeästä viimeisestä kierroksesta huolimatta Richardsson juoksi komean ajan 9.35,27 ja paransi näin omaa ennätystään reilusti.

Miesten keihäässä maailmantilaston ykkönen Viron Magnus Kirt oli omaa luokkaansa. Virolainen kiskaisi kolmannella kierroksella komean kansainvälisen tason tuloksen 87,35m. Kisan kakkonen Antti Ruuskanen jäi kauaksi kauden parhaastaan. Ruuskasen paras kantoi lukemiin 80,79. Kisan kolmas oli Lassi Etelätalo, joka väläytteli kuntoaan juuri Kalevan kisojen alla heittämällä 80,72.

Embed from Getty Images

Pikajuoksija Oskari Lehtonen oli myös hyvässä iskussa ja mies juoksi omat ennätykset molemmilla pikamatkoilla. 100 metrillä hän juoksi ajan 10,53 ja 200 metriä kulki myös hienosti aikaan 20,83. Miesten pituudessa Roni Ollikainen hyppäsi kauden parhaansa 7,79, joka riitti myös kilpailun voittoon. Kisan kakkoseksi hyppäsi Kalle Salminen tuloksella 7,74.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.