Paavo Nurmi Games- Thomas Röhler paiskasi hirmuheiton

Paavo Nurmi Games käytiin keskiviikona Turussa. Kilpailut saatiin käydä loistavassa säässä ja paikalle oli tullut yli 13 000 yleisurheilun seuraajaa. Ennakkoon mielenkiintoisimmat lajit olivat miesten keihäs sekä 400 metrin aitajuoksu ja naisten puolella odotettiin Nooralotta Nezirin suoritusta 100 metrin aidoissa.

Thomas Röhler heitti kahdesti yli 91 metriä

Illan odotetuin laji miesten keihäs ei pettänyt tälläkään kertaa. Illan hahmo oli Saksan hirmukuntoinen Thomas Röhler. Saksalainen heitti kahdesti yli 90 metriä ja kilpailun kaikki kuusi heittoa olivat lähes 86 metrisiä. Röhler heitti kilpailun parhaansa kolmannella kierroksella ja mittaa heitolla kertyi 91,28.  Saksalaiset ottivat kisassa kaksoisvoiton kun Julian Weber heitti oman ennätyksensä 86.83. Weber paransi omaa ennätystään yli kolme metriä.

Suomalaisten ilta oli tasapaksua puurtamista. Antti Ruuskanen oli kilpailun kolmas tuloksella 83,10 ja Tero Pitkämäki puolestaan neljäs tuloksella 83.03. EM-kisoihin valittu Ari Mannio oli todella vaisu eikä mies pystynyt ylittämään edes 80 metrin rajaa. Mannion tulokseksi jäi 79,70, jolla irtosi kilpailun kahdeksas sija.

Oskari Mörö ja Nooralotta Neziri hyvässä vireessä

Oskari Mörö väläytti hyvää tuloskuntoaan 400 metrin aidoissa. Mörö juoksi tasapainoisen ja vahvan juoksun, jolla irtosi kilpailun kakkospaikka hyvällä ajalla 49,50. Mörö paransi kauden parastaan 0,4 sekuntia ja jätti monta kovaa juoksijaa taakseen. Mörön aika nostaa miehen Euroopan tilastoissa sijalle 10.

Naisten 100 metrin aidoissa Nooralotta Neziri jatkoi vahvoja otteitaan ja otti kilpailun voiton ajalla 12,91. Alkuerissä Neziri juoksi vieläkin kovempaa (12,87), joten Nooralotta on saanut vakiinnutettua tulokset alle 13,00 sekunnin mikä lupaa hyvää Amsterdamin EM-kisoja ajatellen.

David Söderberg heitti moukarissa Rion olympiarajan

David Söderberg oli Turun yleisurheiluillan onnellisin mies. Söderberg heitti kokonaisuudessaan vahvan kilpailun ja toisella kierroksella leka lensi komeasti 77,60. Samalla rikkoutui Rion olympiakisojen tulosraja, joka oli tasan 77 metriä. Söderbergin tulos riitti kilpailussa lopulta neljänteen sijaan. Voiton otti moukarinheittoa viime vuodet hallinnut Puolan Pawel Fajdek tuloksella 81,12.